1

Тема: Коктейлі на основі джину

Звертаюся до вас за порадою, бо хочу підготувати щось справді особливе до вечора з подругами. Оскільки всі обожнюють легкі алкогольні напої, подумала зробити коктейлі на основі джину. Але зовсім не знаю, з чого почати: які інгредієнти краще брати, які пропорції вважаються класичними, чи є якісь хитрощі для того, щоб напій не вийшов надто гірким або, навпаки, нудним? Буду дуже вдячна за покрокові рецепти коктейлів з джином, які реально приготувати вдома, без професійного барного обладнання, і щоб не було потреби бігти шукати рідкісні компоненти. Хочеться, щоб усе було смачно, красиво й не складно у виконанні.

2

Re: Коктейлі на основі джину

Якщо починаєш свій шлях у світі джинових коктейлів, раджу почати з «Брамбла» та «Том Коллінза» — це класика, яка легко готується. Для «Брамбла» візьми 50 мл джину, 25 мл лимонного соку, 15 мл цукрового сиропу — все це добре струсни з льодом, вилий у склянку з колотим льодом і зверху акуратно додай 15 мл ожинового лікеру (можна замінити на малиновий). «Том Коллінз» ще простіше: джин, лимонний сік, цукровий сироп і содова у співвідношенні 2:1:1 + газований акорд. І обов’язково лід і висока склянка. Головне — не переборщити з кислим або солодким. Смак має бути збалансований і свіжий.

3

Дуже структуровано й зрозуміло. А чи можеш підказати, який джин краще обрати для цих рецептів? Бо в магазині їх ціла купа, а я не хочу купити щось занадто ароматизоване чи, навпаки, нудне. І ще — чи можна замінити ожиновий лікер якимось фруктовим варенням?

4 Востаннє редагувалося yaroslavs (31-05-2025 12:32)

Якщо шукаєш універсальний джин — зверни увагу на Gordon’s або Beefeater, вони мають класичний ялівцевий профіль і добре поєднуються з будь-якими інгредієнтами. Якщо хочеш щось із квітковими нотками — спробуй Bloom. Щодо лікеру: фруктове варення не дасть того самого ефекту, бо бракуватиме спиртової основи, але як тимчасовий експеримент можеш змішати варення з лимонним соком та краплею алкоголю (наприклад, настоянки) — результат буде оригінальний. Але якщо хочеш дійсно розібратись у темі приготування коктейлів я дуже раджу заглянути на сайт Bartenders. Там зібрані різноманітні коктейлі з джином — від простих до складних. У кожному рецепті чітко прописані складники, пропорції, порядок змішування і навіть подача. Що найприємніше — усе доступно українською, з гарними фото, і підходить як для новачків, так і для тих, хто хоче здивувати друзів чимось більш витонченим. Це справжня знахідка для всіх, хто хоче прокачати свої навички міксології вдома.
https://i.postimg.cc/VNS7PWxV/negroni-1.webp