1

Тема: Хочу купити авто. З чого починати?

Хочу купити авто, але так переживаю, що вже не можу спокійно спати. Начиталась і наслухалась історій, як люди попадали на проблемні машини, а в мене нема ні досвіду, ні кого, хто б допоміг розібратись. Хочеться щось недороге, але щоб їздило й не сипалось через місяць. Дивлюсь на б/у, бо на нове навіть не мрію. Ще й ці перекупи всюди – не знаєш, кому вірити. Може, хтось вже проходив через це і підкаже, з чого почати і на що найбільше звертати увагу?

2

Re: Хочу купити авто. З чого починати?

Я коли шукав собі перше авто, то думав, що посивію ще до покупки. Здається, що гарна ціна, норм вигляд, а потім дивишся – пробіг скручений, кузов фарбований, а в салоні вже все розлазиться. Зараз дуже багато фейкових оголошень, ще й любителі щось приховати. Мій порада — не ведись на дуже низьку ціну, бо зазвичай там є підводні камені. І якщо хтось на дзвінки не одразу відповідає або мямлить, значить щось мутне.

3

Дякую тобі за відповідь, чесно, трохи заспокоїлась після твого коментаря. Бо вже думала, що тільки мені так страшно, а ти от прямо описав усе, що в мене в голові крутиться. Скажи, будь ласка, а ти сам як шукав машину – на сайтах дивився, чи більше по знайомих шукав? Бо я поки тільки по сайтах лазю, але вже так заплуталась у тому всьому, що не розумію, де реальні варіанти, а де просто замануха. Може, є якісь конкретні ресурси, яким ти довіряєш?

4 Востаннє редагувалося yaroslavs (Вчора 18:48)

От буквально сьогодні дивився одну машину, на вигляд все класно, колеса блищать, мотор працює тихо. Але коли попросила показати сервісну книжку — почались якісь відмазки, що то її забрали з собою родичі, що потім покажуть, що можна не хвилюватись. А я думаю — це вже точно не просто так. Вирішив, що без перевірки авто по він коду не робитиму ні кроку. До речі, є такий сервіс VINcheck , де можна глянути історію машини. Там видно і чи була в ДТП, і чи скручували пробіг, і навіть в якій країні вона їздила.

https://i.postimg.cc/bwqQwvdz/12-05-2025-114848.jpg