1

Тема: Потрібна допомога з фільтрами на вантажівку – може, хтось підкаже?

Доброго дня, люди. Ситуація в мене трохи неприємна, і чесно кажучи, трохи вже руки опускаються. Працюю на фурі, рейси по всій Україні, інколи й за кордон буває. Машина в мене не нова, але ще тягне. Та от проблема — щось почало капризувати з фільтрами. Замінював недавно паливний, а тепер з повітряним щось не те — двигун трохи «захлинається», тяга ніби є, але нестабільна. Хочу підібрати щось надійне, бо вже наекспериментувався з дешевими — тільки гроші викидаєш. Хтось може підказати нормальні фільтри, перевірені? І бажано, щоб не по ціні крила від літака. Бо реально вже й так з кожного рейсу ледве щось залишається. Буду дуже вдячний, якщо хто поділиться досвідом.

2

Re: Потрібна допомога з фільтрами на вантажівку – може, хтось підкаже?

Розумію тебе, в мого чоловіка колись така сама епопея була з фільтрами. То один забивався, то другий просто не підходив, хоч і «по каталогу» мав бути той самий. Ми тоді теж вже були на грані – бо робота стоїть, гроші не йдуть, а ти шукай причину. Купляли щось у випадкових магазинах — нібито дешевше, але якість така, що краще б узагалі не ставили. І нерви, і час, і ще раз нерви. Зараз як згадую – аж моторошно. Вирішили тоді вкласти трохи більше, але щоб спокійно було хоч на якийсь час. Знайшли нормальну контору, фільтри брали не найдешевші, але якість реально відпрацьовує свою ціну. Можу розповісти детальніше, якщо треба.

3

Ну спасибі тобі величезне, от реально! Бо інколи сидиш тут і думаєш, що ти один такий невдаха, в якого все сиплеться. А ти мені прям на душу трохи полегшення дала. Слухай, а ти не підкажеш, чи там треба якісь дані по двигуну давати, коли замовляєш donaldson? Бо я просто боюсь знову щось не те втулити. І ще — ти казала, що сервіс нормальний — вони тільки продають, чи ще й радять, якщо щось неясно?

4

Я теж тоді нічого не тямила, поки мого чоловіка не припекло так, що сам почав у всьому розбиратися. Значить так — коли замовляєш фільтри donaldson https://ultrafilter.com.ua/catalog/donaldson-filtry/  , то там дійсно треба знати модель машини, рік випуску, і краще одразу вказати марку двигуна, бо в них там є нюанси. Але фішка в тому, що ті, в кого ми брали, самі ще уточнюють, якщо щось не сходиться. Там нормальні консультанти, не просто «оператори». Ми навіть фотку старого фільтра скидали, бо не були впевнені в маркуванні. І нам усе підібрали. Вони ще мають каталог по donaldson, де можна вручну глянути, але я вже чесно кажучи просто довірилась їм. Після того разу вже кілька разів у них брали — і на фуру, і на бус. Мені не соромно їх порадити, бо не підвели жодного разу.

https://i.postimg.cc/0QWG2BHZ/19-06-2025-214322.jpg