1

Тема: Хто вже ставив приватний будинок на охорону — з чого починати?

Привіт! Скажіть, хто вже ставив приватний будинок на охорону — з чого починати? Ми нещодавно переїхали на нове місце під Києвом, район тихий, але якось не по собі, особливо коли чоловік у відрядженні, а я з дітьми сама. Чула, що зараз багато хто підключає будинки до пульта охорони, але не розумію, як вибрати компанію і чи треба щось окреме для будинку, а не для квартири?

2

Re: Хто вже ставив приватний будинок на охорону — з чого починати?

У нас схожа ситуація була! Теж шукав рішення, бо якось серед ночі сигналізація на гаражі спрацювала — тоді й задумалась. Замовив огляд будинку, мені фахівець усе пояснив. Для приватного будинку важливо, щоб охоплення було з усіх боків — вікна, тераса, задній двір. Ми поставили датчики руху, на відкриття вікон, плюс тривожну кнопку. Все підключено до охорони — у разі чого приїжджає група. Сплю спокійно.

3

Підкажіть, будь ласка, а що з управлінням? Тобто як щодня користуватися цією системою? Треба вручну ставити й знімати з охорони? Бо в мене графік такий, що можу виїхати вночі, повернутись вдень, і не хочеться кожен раз возитись із кодами. Чи є якась автоматизація чи мобільний додаток?

4

Поставив дім на охорону десь пів року тому, обирав серед кількох варіантів, зупинився на ОіБ https://oib.com.ua/ І чесно — задоволений на всі сто. У них дуже зручна система: приїжджає фахівець, оглядає територію, пропонує рішення саме під ваш будинок. У мене, наприклад, вхідна група, тераса, задні двері — все це перекрито датчиками. Усе обладнання нове, акуратно встановили, нічого не довбали. Найголовніше — додаток «Поруч», де я з телефону керую охороною: можу поставити/зняти, отримати повідомлення, перевірити історію. Плюс — якщо щось станеться, з пульта миттєво реагує група. Не шкодую ні на хвилину. Якщо є можливість — став охорону зараз, не чекай неприємних ситуацій.

https://i.postimg.cc/c1T7Q5Xc/25-06-2025-020705.jpg