1

Тема: Як українцю купити страховку на авто в Німеччині?

Может, кто-то сталкивался с таким — я вот уже второй месяц в Германии, езжу по роботі, але реєстрація ще в процесі. Хочу оформити автостраховку, але не знаю, як українцю купити страховку на авто в Німеччині без німецького паспорта або постійного місця проживання. Чи реально це зробити з українськими документами? Хотілося б уникнути зайвих проблем з поліцією чи при ДТП, але через мовний бар'єр і купу нюансів нічого не розумію з місцевих сайтів. Хто вже це проходив — поділіться, будь ласка, досвідом.

2

Re: Як українцю купити страховку на авто в Німеччині?

Та, ситуація знайома. Багато хто з наших стикалися з таким питанням — як за кордоном вирішити страховку, не маючи всіх німецьких «формальностей». Я би радив трохи не так дивитися на це. Спробуй шукати сервіси, які працюють онлайн і адаптовані саме під іноземців. Особливо зверни увагу на ті, що дозволяють оформити все дистанційно, без особистого візиту до офісу. Часто саме такі платформи розраховані на приїжджих, мають кілька мов і просту систему введення даних. Можна знайти навіть з україномовною підтримкою.

3

Окей, зрозуміло. Я шукав щось подібне, але натрапляв або на занадто складні ресурси, або на ті, що вимагають німецький банківський рахунок. А в мене тільки українська карта. Ще один момент — не знаю, який тип поліса мені потрібен. Я чув про Haftpflicht, але ж є ще якісь додаткові варіанти. Можливо, є сенс брати щось комплексне, хоча машина не нова. А ти не підкажеш, як зрозуміти, що саме мені потрібно для першого часу, щоб не переплатити?

4

kateryna написав:

Окей, зрозуміло. Я шукав щось подібне, але натрапляв або на занадто складні ресурси, або на ті, що вимагають німецький банківський рахунок. А в мене тільки українська карта. Ще один момент — не знаю, який тип поліса мені потрібен. Я чув про Haftpflicht, але ж є ще якісь додаткові варіанти. Можливо, є сенс брати щось комплексне, хоча машина не нова. А ти не підкажеш, як зрозуміти, що саме мені потрібно для першого часу, щоб не переплатити?

Так, вибір поліса залежить від багатьох чинників — вік авто, стаж водіння, плани перебування в країні тощо. Але головне — знайти сервіс, де все буде пояснено простими словами. Якщо шукаєш, як українцю купити страховку на авто в Німеччині https://greentravel.ua/ua/jak-ukraincju … mechchini/ я б радив звернути увагу на сайт Green Travel. Це онлайн сервіс страхування, де все максимально спрощено саме для наших.
Там не треба мати німецьку прописку, можна оформити через інтернет і зрозуміти, який варіант підходить тобі найкраще. Особливо якщо вперше береш участь у системі німецького страхування, краще мати під рукою платформу, яка враховує твою ситуацію — а Green Travel якраз з таких.
https://i.postimg.cc/mD3Dy3Xg/999.png