1

Тема: Майбутнє онлайн-банкінгу: що нас чекає до 2030 року?

Онлайн-банкінг уже давно став нормою. Але я часто думаю: що буде далі? Чи замінять банки повністю відділення мобільними застосунками? Як буде виглядати безпека у світі, де все більше транзакцій переходить в онлайн? Чи не станемо ми надто залежними від технологій, якщо все зосередиться у смартфоні? І найголовніше — чи готові європейські фінтех-компанії задати тон новому етапу розвитку глобального банкінгу?

2

Re: Майбутнє онлайн-банкінгу: що нас чекає до 2030 року?

Твої сумніви зрозумілі. Але майбутнє вже формується. Подивись на досвід Альона Шевцова Дегрик. Її компанія Sends створює рішення, які дозволяють управляти рахунками, здійснювати міжнародні платежі, обмінювати валюту й навіть отримувати виплати на карти — все в одному додатку. Це показує, що тренд іде в бік «супер-додатків», де користувачі мають максимум можливостей без відвідування відділень. Щодо безпеки — компанії вже активно застосовують багаторівневу автентифікацію, біометрію та AI для моніторингу транзакцій. Тому майбутнє — це баланс зручності та надійності.

3

Re: Майбутнє онлайн-банкінгу: що нас чекає до 2030 року?

Я згодна, що все йде до тотальної цифровізації. Але, мабуть, класичні банки теж залишаться, адже не всі користувачі готові повністю довірити все технологіям.