1

Тема: Вода тече тоненькою цівкою як прочистити кран зсередини?

Недавно поставив у себе гнучкий змішувач із нейлоновим шлангом. Дуже зручно мити посуд, але боюся його зіпсувати, бо чув, що на такому покритті наліт тримається міцніше. Як відчистити кран від нальоту, щоб і корпус, і шланг залишалися в доброму стані?

2

Re: Вода тече тоненькою цівкою як прочистити кран зсередини?

У моєї подруги такий самий кран. Вона розповідала, що одного разу залишила шланг мокрим, і вже за кілька днів на ньому з’явився помітний наліт. Відчистити було складно, довелося довго відтирати. З того часу вона завжди витирає його насухо після миття. Каже, що якщо цього не робити, то він швидко втрачає свій вигляд. Я коли почув це, зрозумів: догляд тут має бути більш регулярний, ніж у випадку з металевим змішувачем.

3

Я читав на одному форумі, що спиртові засоби дуже шкодять гумовим і нейлоновим покриттям. Вони роблять їх жорсткішими, і шланг починає тріскатися. Особисто у мене немає гнучкого крана, але я думаю, що варто уникати будь-якої сильної хімії. Краще обмежитися м’якими миючими засобами. Бо якщо шланг зіпсується, заміна буде коштувати значно дорожче, ніж проста профілактика.

4

kateryna написав:

Я читав на одному форумі, що спиртові засоби дуже шкодять гумовим і нейлоновим покриттям. Вони роблять їх жорсткішими, і шланг починає тріскатися. Особисто у мене немає гнучкого крана, але я думаю, що варто уникати будь-якої сильної хімії. Краще обмежитися м’якими миючими засобами. Бо якщо шланг зіпсується, заміна буде коштувати значно дорожче, ніж проста профілактика.

У мене вдома вже рік стоїть гнучкий змішувач, і я теж боявся, що він швидко втратить вигляд. Але на практиці все просто: для шланга використовую тільки нейтральний засіб і м’яку губку. Ніколи не беру спиртові або засоби для духовки, бо вони реально псують покриття. Корпус мию звичайно — вода, трохи миючого для посуду, протер і витер насухо.
Раз на місяць обов’язково чищу аератор, бо саме він найчастіше забивається. У статті дуже добре пояснено як почистити змішувач всередині та інші моменти, і саме після її прочитання я зрозумів, як правильно доглядати. Там є розділ про гнучкі моделі, і завдяки порадам із нього мій змішувач досі виглядає новим, без тріщин чи плям.

https://i.imgur.com/0xccOnR.png