kateryna написав:Я читав на одному форумі, що спиртові засоби дуже шкодять гумовим і нейлоновим покриттям. Вони роблять їх жорсткішими, і шланг починає тріскатися. Особисто у мене немає гнучкого крана, але я думаю, що варто уникати будь-якої сильної хімії. Краще обмежитися м’якими миючими засобами. Бо якщо шланг зіпсується, заміна буде коштувати значно дорожче, ніж проста профілактика.
У мене вдома вже рік стоїть гнучкий змішувач, і я теж боявся, що він швидко втратить вигляд. Але на практиці все просто: для шланга використовую тільки нейтральний засіб і м’яку губку. Ніколи не беру спиртові або засоби для духовки, бо вони реально псують покриття. Корпус мию звичайно — вода, трохи миючого для посуду, протер і витер насухо.
Раз на місяць обов’язково чищу аератор, бо саме він найчастіше забивається. У статті дуже добре пояснено як почистити змішувач всередині та інші моменти, і саме після її прочитання я зрозумів, як правильно доглядати. Там є розділ про гнучкі моделі, і завдяки порадам із нього мій змішувач досі виглядає новим, без тріщин чи плям.