1

Тема: Хто стикався: як правильно підібрати витяжку для маленької кухні?

Привіт форумчани! Потрібна порада від тих, хто вже ставив похилі витяжки. Ми зараз на етапі вибору техніки, і я не можу визначитись. У магазинах очі розбігаються — все блискуче, стильне, але де правда? Мені важливо, щоб витяжка була не тільки гарна, але й практична: щоб не збиралась волога на меблях, щоб легко милась, щоб не доводилось щороку міняти. Чи є якісь конкретні речі, на які треба звертати увагу при виборі похилої витяжки? Бо я реально гублюся в цих характеристиках.

2

Re: Хто стикався: як правильно підібрати витяжку для маленької кухні?

Я можу сказати чесно — ми зекономили, і дарма. Купили модель середнього класу, але вже через рік скло почало мутніти, фільтри не справлялися з жиром, і що найгірше — шум стоїть такий, що просто хочеться вимикати. І тепер я розумію, що треба було брати дорожчу, бо на кухні витяжка працює щодня, і економія потім вилазить боком.

3

У нас стоїть похила витяжка вже пів року. Особливого досвіду ще не маю, але скажу одне: дуже важливе освітлення. У нашій витяжці світлодіоди слабкі, і коли готуєш ввечері, реально темно. Здавалося б, дрібниця, але коли готуєш, то це дратує найбільше. Раджу звертати увагу, щоб лампи були яскраві та довговічні.

4

kateryna написав:

У нас стоїть похила витяжка вже пів року. Особливого досвіду ще не маю, але скажу одне: дуже важливе освітлення. У нашій витяжці світлодіоди слабкі, і коли готуєш ввечері, реально темно. Здавалося б, дрібниця, але коли готуєш, то це дратує найбільше. Раджу звертати увагу, щоб лампи були яскраві та довговічні.

Я розібрався у цій темі завдяки статті https://mukachevo.net/news/top-5-oznak- … 74202.html де детально описано п’ять ознак якісної похилої витяжки Franke. Там реально все пояснено доступно. Перше — матеріали корпусу: нержавіюча сталь і загартоване скло виглядають новими навіть через кілька років. Друге — рівень шуму: якщо витяжка має шумоізоляцію, ви її будете включати постійно, бо вона не дратує.
Третє — зручність у догляді: багаторазові алюмінієві фільтри легко мити, навіть у посудомийці. Четверте — реальна продуктивність, бо багато брендів малюють великі цифри, а на практиці це не так. Franke сертифікує показники за європейськими стандартами, і це відчутно. П’яте — дрібниці, які визначають комфорт: наприклад, скляна панель, що фіксується у відкритому стані, або нижній фільтр, який ловить пару навіть із задніх конфорок. Завдяки цим порадам я зробив правильний вибір, і тепер кухня чиста, без жиру й запахів.
https://i.imgur.com/kSzfXuz.png