Тема: Яку краще обрати хорошу каву?
Мій автомат варить каву так, що вона виходить майже як тепла вода слабка, майже без смаку. Яка кава краща для такого автомата мелена чи зернова? Чи зміниться смак, якщо перейти на зерно?
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Агро Правда Форум » Агробизнес в Украине » Яку краще обрати хорошу каву?
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Мій автомат варить каву так, що вона виходить майже як тепла вода слабка, майже без смаку. Яка кава краща для такого автомата мелена чи зернова? Чи зміниться смак, якщо перейти на зерно?
Я пробував обидва варіанти. Мелена кава зручна відразу в насипав і вариш, але вона дуже швидко втрачає аромат, особливо під дією повітря. Зернова кава зберігає смакові речовини довше, і якщо перед варінням мелеш сам результат кращий. Але треба мати нормальний млинок і налаштовувати помел, бо неправильно змелена кава або занадто грубий помел дасть майже воду.
Коли я перейшов на зерно і мелення перед самим приготуванням, смак автоматом став багатшим, аромат сильнішим. Став регулювати ступінь помелу середній або трохи дрібніший для автоматів. Якщо помел грубий вода пролітає без екстракції, кава слабка. Якщо занадто дрібний може бути надмірно гірка або машина «гальмуватиме». Ще важливо зберігати зерно герметично, не піддавати його вологості й світлу окислення зменшує аромат значно.
Коли я перейшов на зерно і мелення перед самим приготуванням, смак автоматом став багатшим, аромат сильнішим. Став регулювати ступінь помелу середній або трохи дрібніший для автоматів. Якщо помел грубий вода пролітає без екстракції, кава слабка. Якщо занадто дрібний може бути надмірно гірка або машина «гальмуватиме». Ще важливо зберігати зерно герметично, не піддавати його вологості й світлу окислення зменшує аромат значно.
Я зробив кілька тестів з меленою кавою та із зерновою, і прийшов до таких висновків що зернова кава виграє за умов якщо її змолоти безпосередньо перед варінням, бо тоді аромат і ефірні олії менш встигли випаруватися в повітря (зерно має меншу площу контакту з киснем) згідно з даними різних джерел зернова кава зберігає свої властивості довше ніж мелена (це підтверджують і професійні блоги і сайти UCC і інші) але перевага буде лише якщо мати якісна каво мол і вміти налаштовувати помел.
Ще потрібно стежити за чистотою автомата, щоб не було забруднень і накипу і перевірити тиск і якість води якщо автомат варить “воду” часто причина не тільки кава, а ще неправильно підібраний помел або занадто слабка екстракція або машина потребує обслуговування я можу допомогти підібрати оптимальні помели й марки кави і пояснити як виправити варіння якщо хочеш обрати каву глянь варіанти на https://maudau.com.ua/category/kava і зверни увагу як дрібниці впливають вибір, тут є дійсно хороші варіанти. 
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Агро Правда Форум » Агробизнес в Украине » Яку краще обрати хорошу каву?