1

Тема: Де підстригають маленьких собак без стресу - бо мій йорк шалено нервує

Хтось може порадити нормальний салон для йорка, де вміють працювати з істериками? Мій пес просто труситься, коли бачить машинку, минулого разу в звичайній перукарні його так налякали, що він потім два дні не їв. Шукаю майстра, який має терпіння і не буде шарпати собаку, якщо вона крутиться. Важливо, щоб не кричали і не фіксували силою, бо він у мене сердечник і я дуже переживаю за його здоров'я.

2

Re: Де підстригають маленьких собак без стресу - бо мій йорк шалено нервує

Розумію, у мене чихуахуа такий самий панікер. Ми перестали ходити в популярні мережеві точки, бо там потік і всім байдуже на психіку тварини, головне швидше постригти. Тобі треба шукати майстра, який практикує адаптивний підхід. Це коли на собаку виділяють більше часу, дають звикнути до інструментів, роблять перерви. Я свого тепер записую тільки на ранок буднього дня, коли в салоні тихо і немає інших собак, це реально допомагає знизити градус напруги.

3

Але мене ще лякає момент, якщо йому стане погано під час процедури. Мені в одному місці пропонували вколоти "щось легеньке", щоб він заснув, але я категорично проти, бо в нього слабке серце.
Боюсь, що в звичайному салоні просто не зможуть надати допомогу, якщо він почне задихатись від страху. Чи є у Львові місця, де грумери працюють при ветеринарних клініках? Мені здається, там мало б бути безпечніше і відповідальніше ставлення до таких нервових клієнтів.

4 Востаннє редагувалося kateryna (17-12-2025 17:28)

Якщо ти переживаєш за серце і хочеш уникнути будь-яких ризиків, то однозначно краще обирати місця з медичним контролем. Якраз читала статтю про безпечний грумінг у Львові для тривожних тварин, де описували методи ZooVet та їхній підхід до адаптації. Там суть у тому, що майстри працюють поруч з лікарями, і ніхто не буде колоти седацію "на око" без дозволу кардіолога.
Крім того, вони використовують методи fear-free, тобто не фіксують жорстко, а домовляються з собакою, використовуючи заспокійливі техніки та перерви.
Раджу тобі записатись спочатку на "знайомство" - просто прийти, понюхати кабінет, з'їсти смаколик і піти без стрижки. Це дуже круто працює для зняття страху "білого халата". І обов'язково попередь адміністратора про проблеми з серцем, тобі виділять досвідченого майстра, який вміє моніторити стан тварини в процесі. Краще переплатити за безпеку в клініці, ніж потім лікувати наслідки стресу.
https://i.postimg.cc/nLhKbTgF/image.png