1

Тема: Чому в місті почав перегріватися двигун, а по трасі все нормально?

Доброго дня. Пишу, бо не можу зрозуміти логіку поведінки авто. У місті, особливо в заторах або при повільному русі, температура двигуна поступово піднімається майже до критичної. Вентилятор інколи вмикається, але ніби із запізненням. При цьому на трасі, навіть у спеку, все стабільно — стрілка стоїть рівно. Антифриз у нормі, витоків не бачу, радіатор зовні чистий. Машина не нова, але раніше такого не було. Не хочеться одразу міняти півсистеми охолодження, тому прошу поради, з чого логічніше почати перевірку.

2

Re: Чому в місті почав перегріватися двигун, а по трасі все нормально?

Ох, як же мене колись ця тема вимотала. У місті — суцільний стрес, постійно дивишся на температуру, а на трасі — ніби інша машина. У мене виявилося, що проблема не одна, а кілька дрібних моментів разом. Коли все працює на межі, будь-яка слабка ланка дає перегрів. Найбільше бісить, що на швидкості повітря все компенсує, і здається, ніби все ок. А потім знову затор — і паніка. Я тоді реально перелопатив купу варіантів, перш ніж дійшов до причини.

3

Дякую, що відгукнувся, стало трохи спокійніше. Скажи, будь ласка, у твоєму випадку це було щось електричне, типу датчика чи вентилятора, чи більше механічна частина? І ще цікаво, чи вдалося визначити проблему без тривалої їзди по сервісах? Хочеться підготуватися і приїхати вже з розумінням, а не просто слухати загальні фрази про «вік автомобіля».

4

У підсумку ключову роль зіграла підготовка. Я зрозумів, що без чіткого розуміння, які саме запчастини на авто https://dts.parts/ua відповідають за охолодження в моїй комплектації, рухатися далі складно. Проблема була у датчику та реле вентилятора, які працювали нестабільно. Коли я розібрався з сумісністю і характеристиками деталей, стало ясно, що частина стояла не зовсім відповідна. Після заміни вентилятор почав вмикатися вчасно, температура перестала «повзти» вгору навіть у заторах. З того моменту я зробив висновок: у питаннях перегріву краще не гадати, а спочатку розібратися в системі і тільки потім щось міняти.

https://i.postimg.cc/nLFnyYMN/Skrinsot-30-01-2026-210102.jpg