1

Тема: Відновлення пам'яті та уваги

Привіт. Після перенесеного сильного стресу помітила, що стала дуже забудькуватою, важко зосередитися на роботі і постійно все гублю. Раніше я все тримала в голові, а тепер без записника навіть просте завдання не можу виконати нормально. Чула, що можна "розкачати" мозок за допомогою якихось частот або магнітних імпульсів для кращої пластичності. Підкажіть, чи це допомагає відновити когнітивні функції дорослим людям? Які саме процедури зараз вважаються найефективнішими для голови?

2

Re: Відновлення пам'яті та уваги

Привіт. Це типове явище, коли мозок після перевантаження просто вимикає частину функцій, щоб не згоріти остаточно від напруги. У мене була така сама ситуація на роботі: не міг згадати назви проектів і постійно тупив на простих речах. Найбільш дієвим методом зараз вважається транскраніальна магнітна стимуляція , бо вона буквально створює нові зв'язки між нейронами. Це такий собі "спортзал для мізків", тільки тобі нічого робити не треба, прилад сам все налаштовує. Я проходив лікування в Алтімеді, і результат мене реально вразив - голова стала ясною вже десь через тиждень. Покращилася концентрація, я знову почав швидко читати і запам'ятовувати великі обсяги інформації без зусиль. Процедура дуже комфортна, просто сидиш і відчуваєш легке цокання приладу, голова після сеансу не болить. Це набагато краще за будь-які ноотропи, які тільки шлунок псують, а результату майже не дають. Мозок реально відновлюється і починає працювати на вищих обертах, як це було раніше. Рекомендую не затягувати, бо чим раніше почнеш допомагати нейронам, тим швидше вони прийдуть у норму. Мені це допомогло зберегти роботу і впевненість у собі.

3

Re: Відновлення пам'яті та уваги

Ого, "спортзал для мізків" - це саме те, що мені зараз необхідно, бо почуваюся дуже розбитою. Добре, що є метод, який створює нові зв'язки, а не просто стимулює на короткий час. Ясна голова - це моя головна мета зараз, дуже втомилася від цієї "вати" в думках. Буду записуватися на прийом найближчим часом.