Тема: Чи треба платити штраф?
Якби ви спішили і проїхали на червоне світло, платили би штраф? Чи ні? Просто якщо є поважна причина? Прийшов мені лист, а я думаю що тепер робити.
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Агро Правда Форум » Покупка техники » Чи треба платити штраф?
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Якби ви спішили і проїхали на червоне світло, платили би штраф? Чи ні? Просто якщо є поважна причина? Прийшов мені лист, а я думаю що тепер робити.
Для закону «поважних причин» у випадку з червоним світлом майже не існує. Хіба що ви діяли в умовах крайньої необхідності, наприклад, рятували чиєсь життя, і у вас є довідки з лікарні або свідки, але навіть тоді це доведеться доводити в суді. Якщо ж це просто поспіх, то краще не витрачати нерви і час на спроби щось оскаржити, бо шанси мінімальні, а судовий збір може вийти дорожчим за сам штраф.
З власного досвіду скажу, що найрозумніше в такій ситуації - сплатити якнайшвидше. Зараз діє правило: якщо встигаєте внести кошти протягом перших 10 банківських днів з моменту отримання постанови, то отримуєте знижку 50%. Це такий собі легальний спосіб зекономити на власних помилках. А от якщо затягнути понад 15 днів, сума подвоюється, і справу передають виконавчій службі, яка може заблокувати рахунки.
Коли приходять штрафи, важливо не ігнорувати їх, а розібратися, за що саме вони прийшли. Іноді бувають помилки в самій системі фіксації.
Моя порада: сприймайте це як платний урок з безпеки дорожнього руху. Червоне світло - це дуже ризиковано, і добре, що все обійшлося лише штрафом, а не ДТП. Просто сплатіть половину суми, поки діє пільговий період, і забудьте про це як про страшний сон.
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Агро Правда Форум » Покупка техники » Чи треба платити штраф?