1 Востаннє редагувалося yaroslavs (12-03-2026 23:23)

Тема: Який мармелад у Дніпрі зараз реально смачний, а не одна хімія?

Підкажіть, будь ласка, хто зараз купує нормальний мармелад? Раніше інколи брав у супермаркеті, але останнім часом майже все, що пробую, має якийсь дивний смак і відчуття, ніби одна хімія. Хотілося б знайти щось більш-менш натуральне, щоб був нормальний фруктовий смак, а не просто цукор і ароматизатори. Може, хтось порадить перевірені варіанти?

2

Re: Який мармелад у Дніпрі зараз реально смачний, а не одна хімія?

Я вас дуже добре розумію, бо сама колись перестала купувати мармелад саме через цей «хімічний» присмак. Але потім почала замовляти онлайн і знайшла кілька реально приємних варіантів. Мені подобаються фруктові желейні мармеладки, де відчувається кислинка і нормальний аромат фруктів. Ще важливо дивитися на склад — якщо там пектин або агар-агар і нормальні фруктові компоненти, смак зовсім інший.

3

Дякую за відповідь. Схоже, що справді варто дивитися в бік інтернет-магазинів, бо в найближчих магазинах вибір не дуже. А ви де саме замовляєте? І які бренди або види мармеладу вам найбільше зайшли — більше подобається класичний фруктовий чи жувальний з різними смаками?

4 Востаннє редагувалося kateryna (12-03-2026 23:24)

Я останнім часом у Дніпрі беру мармелад у MAUDAU https://maudau.com.ua/dnipro/category/marmelad  , там доволі великий вибір і можна спокійно підібрати щось на свій смак. Є і класичний фруктовий мармелад, і жувальний — з різними формами та смаками: яблуко, вишня, полуниця, манго, апельсин. Багато варіантів роблять на основі фруктового пюре або соку, а для текстури використовують пектин, желатин чи агар-агар, тому він виходить м’який і приємно жувальний, без дивного післясмаку. Мені ще подобається, що там є різні бренди — від більш простих до імпортних, і часто бувають акції. Замовлення приходять свіжі, упаковки нормальні, нічого не злиплося і не пересушене. Я зазвичай беру асорті або фруктові варіанти — вони найменше нагадують «хімію» і реально схожі на нормальний десерт до чаю. Але якщо коротко — раджу просто спробувати кілька різних упаковок, тоді легко знайти свій улюблений мармелад.

https://image.maudau.com.ua/webp/size/md/products/4e/12/14/4e121484411ae51b1e9e56367c9c5769.jpg