1

Тема: Чи варто встановлювати гранітну мийку для кухні у маленькій кухні?

Форумчани, підкажіть, будь ласка, хто вже встановлював гранітні мийки для кухні і як ви їх обирали? Зараз роблю ремонт і якраз підбираю мийку під нову стільницю. Бачу, що варіантів дуже багато: різні форми, глибина чаші, склад матеріалу, ще й ціни сильно відрізняються. Одні пишуть, що потрібно дивитися на відсоток гранітної крихти, інші радять більше звертати увагу на товщину стінок і вагу самої мийки. Через це трохи заплутався, бо візуально вони майже однакові. Хотілося б почути думку тих, хто вже користується такими мийками певний час. Наскільки вони зручні у повсякденному використанні, чи не з’являються подряпини або інші проблеми? І ще цікаво, де ви зазвичай замовляли у магазинах кухонної техніки, у салонах меблів чи шукали окремі магазини сантехніки?

2

Re: Чи варто встановлювати гранітну мийку для кухні у маленькій кухні?

Я коли вибирав мийку, то теж спочатку розгубився, бо пропозицій дуже багато і майже всі виглядають схожими. Почав більше читати і звернув увагу на склад матеріалу. Багато хто пише, що чим більше гранітної крихти у складі, тим міцнішою буде мийка. Я навіть порівнював кілька моделей у магазині деякі були легші, інші відчутно важчі. Ті, що важчі, здавалися більш надійними. У підсумку взяв варіант середньої цінової категорії. Користуюся вже певний час і можу сказати, що вона досить практична: звук води значно тихіший, ніж у металевих мийках, і виглядає вона більш солідно.

3

У мене була схожа ситуація, теж довго не міг визначитися. У результаті почав дивитися не тільки на матеріал, а й на глибину чаші. Це важливий момент, який багато хто недооцінює. Коли чаша достатньо глибока, вода не розбризкується на стільницю, і мити посуд набагато комфортніше. Я спеціально шукав модель з більшою глибиною. У використанні це реально відчувається, особливо коли потрібно мити великі каструлі або сковорідки.

4

yaroslavs написав:

У мене була схожа ситуація, теж довго не міг визначитися. У результаті почав дивитися не тільки на матеріал, а й на глибину чаші. Це важливий момент, який багато хто недооцінює. Коли чаша достатньо глибока, вода не розбризкується на стільницю, і мити посуд набагато комфортніше. Я спеціально шукав модель з більшою глибиною. У використанні це реально відчувається, особливо коли потрібно мити великі каструлі або сковорідки.

Я теж довго вибирав мийку, бо кухня робилась під сучасний стиль і не хотілось ставити щось дешеве, що буде псувати вигляд. Почав читати форуми, і там кілька людей радили звернути увагу на Franke. Потім знайшов статтю про гранітні мийки для кухні чесно дуже допомогла розібратись.
Там нормально пояснюють, чому ці мийки такі популярні і як правильно вибрати модель під розмір кухні та стільниці. У мене тепер Franke темного кольору виглядає дуже стильно і доглядати легко. Тому якщо ще думаєте, раджу спочатку прочитати ту статтю, щоб зрозуміти всі плюси.
https://i.gyazo.com/83f47ff9e5a07063cefd70b1cdadb5d9.png