1

Тема: Чому кухонні мийки цього швейцарського бренду вважаються символом якос

Зараз якраз на етапі вибору мийки і дуже подобаються чорні моделі для кухні, але поки не можу зрозуміти, як обрати ідеальний варіант. У магазинах продавці кажуть різні речі: одні хвалять гранітні варіанти, інші радять композитні. Хотілося б зрозуміти з практики яка чорна кухонна мийка краще поводиться з часом? Чи не з’являються на ній подряпини або світлі плями від води? Можливо, хтось вже користується такою мийкою кілька років і може поділитися своїми спостереженнями.

2

Re: Чому кухонні мийки цього швейцарського бренду вважаються символом якос

Я цікавився цим питанням, коли робив кухню. Багато людей говорять, що чорні мийки з кам’яних або композитних матеріалів доволі міцні. У знайомого така модель стоїть вже давно, і вона практично не змінилася зовні. Головне не використовувати дуже агресивні засоби для чищення.

3

У моїх родичів чорна мийка вже кілька років, і вони казали, що вона добре тримає вигляд. Але важливо звертати увагу на текстуру поверхні. Якщо вона трохи шорстка або матова, то подряпини менш помітні. Глянцеві варіанти, як я чув, можуть швидше показувати сліди використання.

4 Востаннє редагувалося yaroslavs (16-03-2026 11:33)

kateryna написав:

У моїх родичів чорна мийка вже кілька років, і вони казали, що вона добре тримає вигляд. Але важливо звертати увагу на текстуру поверхні. Якщо вона трохи шорстка або матова, то подряпини менш помітні. Глянцеві варіанти, як я чув, можуть швидше показувати сліди використання.

Я взагалі довго сумнівався, чи варто брати чорну мийку, бо боявся, що буде видно всі плями від води. Але перед покупкою натрапив на одну нормальну статтю про чорну мийка і про гранітні мийки Franke. Там якраз пояснювали, що сучасні моделі роблять із спеціального композиту, тому вони не тільки гарно виглядають, а й дуже практичні.
Мені сподобалось, що вони реально поєднують вигляд натурального каменю і сучасні технології. Після прочитання вже було зрозуміло, що брати. І скажу чесно не пожалкував ні разу. На кухні кухонна мийка чорна виглядає дорого і сучасно. Так що якщо зараз вибираєте, дуже раджу спочатку почитати ту статтю багато питань одразу відпадає.
https://i.gyazo.com/83f47ff9e5a07063cefd70b1cdadb5d9.png