1

Тема: Pulsuz mərcin qiyməti

Həftəsonu idi. Cümə axşamı işdən çıxanda üstümdə elə bir yorğunluq var idi ki, sadəcə evə gedib yatmaq istəyirdim. Amma dostlarım israr etdi. "Gəl, bir az oturaq, həftənin stresini ataq" dedilər. Çox istəmədim, amma razılaşdım. Axşam saat doqquzda şəhər mərkəzindəki kafe yığışdıq. Üç nəfər idik – mən, Rəşad və Elnur. Hərəmiz bir stəkan çay sifariş etdik. Söhbət açıldı. İşdən, maaşdan, bahalıqdan danışdıq. Adi söhbətlər.

Sonra söhbət birdən başqa yerə döndü. Elnur telefonunu çıxartdı. "Bax, bu həftə nə qazandım" dedi gülərək. Ekranı bizə tutdu. Mən baxdım – bir rəqəm gördüm. Üç yüz manat. "Nədi bu?" – soruşdum. "Oyunlardan qazandım" dedi rahat tonda. Rəşad da maraqlandı. "Hansı oyunlar?" – dedi. Elnur izah etməyə başladı. Dedi ki, pulsuz mərc imkanları var, risk etmədən oynamaq olar. Sözləri arasında mostbet free bet ifadəsini işlətdi. "Yəni heç pul qoymadan mərc edirsən, qazansan sənindir" – dedi.

Mən həmişə belə şeylərə şübhə ilə yanaşmışam. Amma Elnur dostumdur, yalan deməz. Rəşad isə həvəslə dinləyirdi. "Mən də cəhd edim" – dedi. Mən susdum. Çayımı içib kənardan baxırdım. Rəşad telefonunu götürdü, Elnurun göstərişi ilə qeydiyyat keçdi. Bir neçə dəqiqəyə hər şey hazır oldu. "Pulsuz mərc aktivləşdi" – dedi Elnur. Rəşad oynamağa başladı. Əvvəlcə gülürdü, "bax, uddum" deyirdi. Sonra bir az uduzdu, yenə qazandı.

Mən hələ də kənardan baxırdım. İçimdə bir maraq yaranmışdı. Axı Elnur dedi ki, pulsuzdur. Risk yoxdur. Nə itirəcəksən? Rəşad birdən qışqırdı: "Ay aman, yüz manat qazandım!" Mən ona baxdım. Həyəcanlı idi, üzü qızarmışdı. "Həqiqətən?" – dedim. "Bax özün gör" – telefonu uzatdı. Baxdım, doğrudan da balansda yüz manat yazılmışdı. "Çıxart indi" – dedim. "Çıxardım artıq" – dedi gülərək.

O an mən də düşündüm – əgər pulsuzdursa, niyə cəhd etməyim? Elnura dedim: "Mənə də göstər". O, mənə də qeydiyyatdan keçməyə kömək etdi. Bir neçə dəqiqəyə mostbet free bet imkanım aktiv oldu. Balansımda pulsuz mərc üçün ayrılmış məbləğ görünürdü. "Nə oynayım?" – soruşdum. "İstədiyini seç" – dedi Elnur. Mən sadə bir oyun seçdim. Mərci qoydum. Ekrana baxdım.

Uduzdum. İlk mərc uduzdu. "Heç olar" – dedim. İkinci pulsuz mərcim var idi. Onu da qoydum. Yenə uduzdum. Üçüncü. Yenə uduzdum. Mən gülməyə başladım. "Bəs mənim bəxtim yoxdur" – dedim. Rəşad gülürdü. Elnur isə "dayan, axıracan var" dedi. Son pulsuz mərcimi qoydum. Bu dəfə fərqli oyun seçdim. Ürəyim döyünürdü? Yox, çox da ümidli deyildim.

Ekranda işıqlar yanıb-söndü. Mən əvvəlcə fərqinə varmadım. Amma balansa baxanda gördüm ki, rəqəm dəyişib. Pulsuz mərclə qazandığım məbləğ iki yüz iyirmi manat idi. Mən bir anlıq donub qaldım. Rəşad "bax, sən də qazandın" dedi. Elnur isə "çıxart tez" dedi. Mən düşünmədən çıxarış düyməsini basdım. Pul kartıma köçürüldü.

O gecə evə qayıdanda fikirləşdim. Pulsuz mərclə pul qazanmışdım. Risk etməmişdim. Amma niyə içimdə bir rahatsızlıq var idi? Yatağa uzandım, tavanı süzdüm. Birdən anladım – mən oynayarkən hiss etdiyim o həyəcan, o adrenalin… Mənə tanış gəlirdi. İllər əvvəl bazardan bir şey alanda, sövdələşəndə, "bəlkə ucuz alım" deyə düşünəndə eyni həyəcanı yaşayırdım. Amma burada fərqli idi. Burada həyəcan daha sürətli, daha kəskin idi.

Həmin həftə sonu yenə mostbet free bet imkanı olduğunu gördüm. Düşündüm, keçən dəfə qazandım, bu dəfə də qazana bilərəm. Amma birdən özümə sual verdim: əgər hər dəfə pulsuz mərc olsa, mən niyə bu qədər düşünürəm? Niyə ürəyim döyünür? Cavab sadə idi – çünki pulsuz olsa da, mən udmaq istəyirdim. Və udmaq istədikcə, itirmək qorxusu da gəlirdi. Pulsuz mərcdə itirmək qorxusu olmur deyirlər, amma olur. Çünki sən vaxtını, diqqətini, emosiyanı itirirsən.

O gün qərar verdim. Mən bu işləri yalnız əyləncə kimi görəcəyəm. Pulsuz mərc olsa da, pullu olsa da – limitim olacaq. Həftədə bir dəfə, yarım saat, müəyyən büdcə. Qazansam da, uduzsam da – vaxtı gələndə dayanacam. Çünki o gecə başa düşdüm ki, ən böyük qələbə pul qazanmaq deyil. Ən böyük qələbə, oyunu buraxa bilməkdir. Həyatda da, ekranda da.

Həmin qazandığım iki yüz iyirmi manatla anama bir hədiyyə aldım. Uzun vaxtdır istədiyi bir şalvar. Ona verəndə çox sevindi. Mən də sevindim. Həmin şalvarı hər geyəndə, o gecəni xatırlayır. Mən isə hər dəfə onun sevincini görəndə, özümə verdiyim sözü xatırlayıram. Pul qazanmaq gözəldir, amma ən gözəli, qazandığınla sevdiklərini sevindirməkdir. Qalanı isə sadəcə oyun.

Цей Туристичний путівник по Вінниччині https://podilski-mandry.com/ створений для тих, хто цінує свій час і хоче отримувати максимум від кожного виїзду. Тут не просто перелік пам'яток — це ретельно вивірені маршрути, де кожен кілометр має сенс.