1

Тема: Як наростити посилальну масу у 2026 році

Я останнім часом активно тестую різні підходи до нарощування посилальної маси, і можу сказати, що у 2026 році вже не працюють старі «сірі» схеми в чистому вигляді. Найкращий ефект дає комбінація: крауд-маркетинг, гостьові пости та акуратна робота з тематичними майданчиками. Особисто я почав більше уваги приділяти якості майданчиків, а не кількості посилань — це реально впливає на стабільність позицій.

Також помітив, що живі обговорення на форумах і в коментарях дають довгостроковий ефект, якщо писати природно, без спаму. Важливо, щоб посилання виглядало логічною частиною відповіді, а не вставкою «аби було». До речі, коли шукав нові підходи, натрапив на корисний матеріал, який можна читати тут .

Ще один момент — варто працювати з брендовими запитами і згадками без посилань, бо пошуковики це теж враховують. І не забувайте про розбавлення анкор-листа, інакше можна легко потрапити під фільтр. У підсумку, зараз виграє той, хто мислить стратегічно і будує профіль посилань максимально природно.