1

Тема: Чи варте гри seo просування сайту?

Я останнім часом дивлюся на seo просування сайту трохи скептично. З одного боку, бачу кейси, де органіка витягує більшу частину лідів, з іншого конкуренція шалена, апдейти постійні, а результат не гарантує ніхто. Ти реально вкладаєшся в сео просування сайту як у стратегічний канал, чи зараз вигідніше залити трафік платною рекламою й не морочити собі голову роками оптимізації?

2

Re: Чи варте гри seo просування сайту?

Я ставлю SEO-просування сайту в окрему категорію інвестицій, а не витрат, і дивлюсь на нього не у відриві від PPC, а як на фундамент: платна реклама дає швидкий сплеск, але як тільки ти зупиняєш бюджет, трафік обнуляється; натомість seo просування сайту https://itforce.ua/seo-prodvizhenie-sajta/ якщо зроблене правильно, накопичує ефект сторінки, що відпрацювали семантику, структуру й посилання, продовжують тягнути запити й через рік. На практиці я починаю з бази: технічний аудит, швидкість, мобільність, зрозуміла архітектура, збір ядра не «по верхах», а з нормальним кластерингом і пріоритизацією сторінок грошей; далі  контент, який реально відповідає наміру запиту, а не просто повторює ключ «seo просування сайту» в кожному абзаці: нормальна структура, експертність, вбудований комерційний блок, що логічно підводить до заявки; і лише потім зовнішня частина: лінкбілдинг, крауд, згадки, тематичні статті, де сторінка отримує авторитет, а не випадкові спамні посилання. Коли все це зведене, SEO-просування сайту починає закривати стабільний пласт органіки, знижувати середню ціну ліда й підстраховувати бізнес, якщо платні канали «заштормить», тому для себе я давно відповів так: PPC  це газ у педаль, а SEO  це двигун без двигуна можна трохи проїхати на інерції, але далеко ти так не заїдеш.