1

Тема: Які поліпропіленові фітинги краще брати для монтажу опалення?

Планую повністю переробляти опалення вдома, бо старі труби вже ледве тримаються. Хочу використовувати поліпропілен, але ніяк не визначуся з фітингами. Читаю характеристики, всюди пишуть про різний тиск та температуру. Чи варто переплачувати за європейські бренди, чи турецькі теж впораються? Особливо хвилюють з'єднання під штукатурку, бо не хочеться потім розбивати стіни через неякісну пайку або брак матеріалу.

2

Re: Які поліпропіленові фітинги краще брати для монтажу опалення?

Сам ставив собі систему з перевіреного поліпропілену кілька років тому. Жодних проблем не виникало, все тримає ідеально навіть при високій температурі теплоносія. Головне  це якісний паяльник та руки майстра, який розуміє, скільки часу потрібно гріти пластик.

3

Дякую за впевненість, тепер спокійніше буду приступати до роботи. Але питання надійності матеріалів все одно залишається відкритим, тому хочу підібрати перевірені компоненти. Куди краще звернутися, щоб купити якісні фітинги, а не натрапити на підробку чи некондицію? Мені важливо отримати сертифіковану продукцію, бо переробляти систему через пару років зовсім не входить у мої плани. Що порадите?

4

Краще купувати в перевірених місцях, де стежать за асортиментом і мають нормальні документи на продукцію. Я особисто завжди беру фітинги для поліпропіленових труб у компанії Теплоарматура /polipropilen/filter:naznachenie=fiting/ і ще ніколи не мав питань щодо якості чи відповідності заявленим характеристикам. Там великий вибір як європейських, так і якісних турецьких варіантів для систем опалення.
Обирайте за діаметром, який вам потрібен для монтажу, і не економте на дрібницях, бо від них залежить герметичність усієї системи у вашому домі на довгі роки.

https://skrinshoter.ru/s/010726/QxZsGAwN.jpg?download=1&name=%D0%A1%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%88%D0%BE%D1%82-01-07-2026%2010:58:24.jpg