1 Востаннє редагувалося kateryna (14-08-2026 10:29)

Тема: Яку картину краще повісити на кухні, щоб вона не виглядала зайвою?

Завершила ремонт кухні, маю білі фасади та дерев'яну стільницю. Стіна біля обіднього столу вийшла зовсім порожньою. Думаю повісити туди щось цікаве. Вагаюся між абстракцією та якимись ботанічними мотивами. Боюся переборщити з кухонною тематикою типу чашок кави чи фруктів. Як правильно підібрати сюжет, щоб він виглядав сучасно і не був зайвим у такому мінімалізмі?

2

Re: Яку картину краще повісити на кухні, щоб вона не виглядала зайвою?

Класичні натюрморти зараз дійсно виглядають трохи банально. Для білої кухні з деревом чудово підходять приглушені ботанічні принти. Наприклад оливкова гілка або розмарин у тонкій металевій рамі. Головне вішати їх саме біля столу, а не біля плити. Я колись повісив полотно прямо над робочою зоною, через місяць воно покрилося жиром і парою. Тепер беру тільки під склом і подалі від готування.

3

Плита в мене далеко, планувала вішати саме над обідньою зоною. Ідея з оливковою гілкою звучить непогано, проте абстракція здається більш сучасною. Якщо брати абстрактний малюнок, чи варто підбирати його суворо під колір стільниці або штор? Не хочеться, щоб все повністю зливалося в одну суцільну пляму.
Також серйозно турбує питання габаритів. Стіна біля столу досить широка і порожня. Якщо візьму маленьку рамку, вона там стовідсотково загубиться. Як на практиці вирахувати правильні розміри відносно столу?

4

Правило дуже просте, орієнтуйся на ширину меблів під картиною. Оптимальний розмір складає близько сімдесяти відсотків від ширини твого столу. Можна зробити композицію з двох менших постерів, якщо не хочеш брати один величезний.
Щодо кольору, то повний збіг з фасадами дійсно зробить інтер'єр нудним. Абстракція повинна мати один контрастний акцент, наприклад теракотовий або теплий жовтий відтінок, який розбавить твою білу кухню.
Нещодавно шукав класні картини в кухню і перерив купу сайтів. Раджу глянути каталог АртПостер, там нормальний вибір сучасних принтів. Ось тут https://artposter.com.ua/ua/kartyny/kollekcyy/v-kuhnyu/ є круті абстрактні варіанти без банальних чашок кави. Вони виглядають стильно і додають кімнаті характеру.

https://i.postimg.cc/BQ1Lrmkq/image.png