1

Тема: Гідрофобізатор для бетону: який краще обрати для вулиці?

Потрібна порада від тих, хто вже мав справу з обробкою бетону. Біля будинку є бетонна площадка, яка постійно контактує з дощем і снігом, і хотілося б захистити її від зайвої вологи. Сам бетон ще в нормальному стані, тому зараз думаю зробити обробку, щоб він довше прослужив. На що звернути увагу, коли вибираєш гідрофобізатор для бетону саме для зовнішніх робіт? І де його краще купити, щоб отримати якісний склад за адекватною ціною?

2

Re: Гідрофобізатор для бетону: який краще обрати для вулиці?

Під час облаштування подвір’я ми зробили доріжки з бетонної плитки і відразу постало питання, як зберегти їхній вигляд надовго. Плитка гарна, але знаходиться просто неба, тому на неї постійно впливають опади, пил, бруд і перепади температури. Спочатку думав, що достатньо просто періодично мити поверхню, проте потім вирішив додатково захистити її від вологи. У Gidrofob знайшов FOB-F7, який підходить саме для таких завдань. Цікаво, що засіб використовують не тільки як гідрофобізатор для бетону, а й для тротуарної плитки, каменю, цегли та інших матеріалів. Після нанесення вода стала менше вбиратися поверхнею, а забруднення не так легко закріплюються в порах. Для мене це одна з головних переваг, адже доріжки біля будинку швидко забруднюються після дощу. Також приємно, що склад не повинен перекривати природну паропроникність матеріалу. Заявлена глибина проникнення до 7 мм теж виглядає переконливо для такого типу захисного просочення. За рахунок економної витрати вдалося обробити досить пристойну площу, тому покупка не вийшла надто дорогою. Ціну в Gidrofob вважаю вигідною, особливо коли порівнюєш її з потенційними витратами на відновлення або заміну пошкодженої плитки. Для власників приватних будинків та дач я б радив хоча б розглянути цей варіант, якщо хочеться продовжити нормальний вигляд і термін експлуатації бетонних поверхонь.