1

Тема: Чи варто купувати готову кухню, якщо немає бажання чекати виготовлення

Закінчила ремонт і сиджу взагалі без меблів, готую на переносці, що страшенно набридло. Чекати індивідуальне виготовлення два місяці немає сил і бажання, тому дивлюся на готові варіанти зі складу. Хто ставив собі фабричні набори без очікування? Чи реально швидко все змонтувати, чи вилазить купа проблем із підгонкою під стіни та комунікації?

2

Re: Чи варто купувати готову кухню, якщо немає бажання чекати виготовлення

Якщо стіна рівна і розміри стандартні, чекати місяцями на замовлення взагалі немає сенсу. Сам узяв готовий фабричний комплект зі складу і зібрав за вихідні. Головне одразу уточнити повну комплектацію, бо низька ціна часто йде без стільниці, цоколя та ручок. Також обов'язково проміряй рулеткою висоту виводів води та каналізації, щоб мийка не вперлася в полицю чи перегородку шафи.

3

Стіна вздовж робочої зони у мене якраз рівно два метри сорок сантиметрів, без ніш чи виступів. Виводи під воду та розетки вже зроблені, але розташовані під класичний прямий ряд. Найбільше турбує питання стиків і стільниці. У дешевих наборах часто кладуть окремі шматки плити на кожну тумбу, а це виглядає убого, та й біля мийки все розбухне від першої ж води. Чи можна в стандартний фабричний набір одразу замовити цільне вологостійке полотно? Також цікавить регулювання нижніх ніжок, бо підлога має легкий ухил, і як стають навісні шафи на звичайну монтажну планку.

4

Цільну стільницю товщиною тридцять вісім міліметрів бери замість роздільних частин, її спокійно відріжуть під потрібний метраж одразу в магазині.
Верхні модулі зручно вішати на монтажну планку з регульованими навісами, це вирівнює рівень навіть на неідеальній стіні. Для підлоги у фабричних шафках є регульовані ніжки, які ховаються під суцільний цоколь.
Мені теж треба було швидко заселитися, тому виручила компанія Корона Меблі де під мій метраж знайшлися добротні готові кухні з надійною кромкою та міцними корпусами. Зібрав усе сам за пару днів, мийку акуратно врізав лобзиком і пройшов герметиком. Якщо стіна пряма, переплачувати за індивідуальний проект немає сенсу.

https://i.postimg.cc/bJSd6tYn/image.png