1

Тема: Потрібен адвокат, але не знаю з чого почати пошук - що порадите?

Вперше зіткнулася з серйозною юридичною проблемою щодо майна і взагалі не розумію, з чого починати пошуки спеціаліста. Знайомі нікого підказати не можуть, а в інтернеті очі розбігаються від сотень оголошень. Боюся викинути купу грошей на вітер і потрапити на балакуна або дилетанта. Підкажіть покроково, з чого взагалі починати відбір і на що дивитися при першому контакті?

2

Re: Потрібен адвокат, але не знаю з чого почати пошук - що порадите?

Насамперед визнач напрям справи, бо універсальних юристів не буває. Якщо людина сидить на криміналі, у майнових питаннях вона плаватиме. Обов'язково перевір фахівця через реєстр ЄРАУ на наявність чинного свідоцтва адвоката. Якщо тобі з порога обіцяють залізобетонну перемогу без вивчення матеріалів, одразу відмовляйся. Адекватний профі спочатку дивиться документи, оцінює ризики і чесно каже про реальні перспективи.

3

А де взагалі взяти адекватний перелік спеціалістів для вибору. Звичайний пошук завалений дорогими компаніями з захмарними прайсами або сумнівними посередниками. Мені потрібен конкретний практик, щоб прийти в офіс, показати папери і поспілкуватися особисто. Дуже турбує фінансове питання на старті.
Як правильно домовитися про оплату, щоб потім не виставили окремий рахунок за кожну складену заяву, клопотання чи звичайний дзвінок?

4

Щодо оплати наполягай на договорі з фіксованою вартістю кожного кроку. Нормальний фахівець чітко розпише ціну підготовки документів та судових засідань.
Пошук краще вести через відкриті майданчики, щоб не переплачувати посередникам. Мені свого часу допоміг спеціальний каталог, де представлені різні адвокати https://advokat.biz.ua/ з описом практики.
Там зібрано великий список юристів по різних галузях права, тож можна знайти фахівця під будь-який запит. Я в цій базі підібрав профі суто під своє питання, хоча вибір там великий і кожен може знайти варіант під себе. Раджу відібрати двох кандидатів і сходити на консультацію.
Якщо людина уважно вникає в документи, не обіцяє золотих гір і прямо говорить про ризики, з нею можна працювати.

https://i.postimg.cc/yYBbxJhj/image.png