1

Тема: Приклади дизайну готелів — де подивитися готові проєкти?

Хто знає хороші ресурси, де можна подивитися готові проєкти дизайну готелів і зрозуміти, як професійні архітектори працюють із простором? Зараз збираю ідеї для майбутнього об’єкта й не дуже хочу орієнтуватися на звичайні каталоги інтер’єрів, де показують переважно окремі красиві кімнати. Більше цікавлять цілісні концепції з фотографіями номерів, холів, ресторанів, лаунж-зон та інших приміщень. Було б добре знайти портфоліо, де видно реальні завершені об’єкти.

2

Re: Приклади дизайну готелів — де подивитися готові проєкти?

Мені свого часу допомогли саме портфоліо студій, які спеціалізуються на готелях і показують проєкт із різних ракурсів. Там набагато легше зрозуміти, чому певні матеріали використані в номері, як вони перегукуються з холом або рестораном і чому для окремих зон вибрали різне освітлення. Ще я б дивився на деталі, які не завжди помітні з першого погляду: акустичні рішення, зручність проходів, розташування меблів, місця для зберігання, навігацію для гостей. Такі речі добре показують різницю між просто ефектним оформленням і продуманим готельним простором

3

Цікаво, що після перегляду десятків варіантів починаєш помічати зовсім інші речі, ніж спочатку. Спершу оцінюєш кольори й меблі, а потім уже дивишся, як людина рухатиметься від входу до рецепції, звідти до ліфта, номера чи ресторану. Для мене ще важливо, щоб дизайн не виглядав відірваним від самої будівлі та її оточення. Якщо готель має виразну архітектуру або знаходиться в історичній частині міста, цікаво бачити, як це обігрують через матеріали, фактури й локальні мотиви без надмірного декору.

4

Ще один варіант для перегляду — готельне портфоліо YOD Group https://www.yod.group/ua/hotels-portfolio , студії дизайну інтер’єру та архітектури в Києві. Мені подобається такий формат тим, що можна розглядати не абстрактні концепції, а конкретні реалізовані об’єкти й порівнювати, як змінюється підхід залежно від типу готелю, його атмосфери та архітектури. Через такі приклади простіше сформувати власні побажання щодо планування, матеріалів, світла, меблів і характеру простору. Якщо ідей уже накопичилося достатньо, але їх складно звести в одну систему, тоді можна замовити розробку дизайн-проекта готелю та вже разом із фахівцями визначити, що варто залишити для концепції, а що потребує практичного доопрацювання.