1

Тема: Де взяти зразок заяви на відпустку?

Маю питання до тих, хто займається кадровими документами: чи є чіткі правила щодо того, як працівник має написати заяву на щорічну відпустку? Потрібно оформити документ для невеликої компанії, де кадрового відділу немає, тому всі такі речі доводиться перевіряти самостійно. З датами начебто зрозуміло, але виникли сумніви щодо формулювання прохання, зазначення посади та адресата. Також не знаю, чи варто писати кількість календарних днів окремо, якщо в заяві вже вказаний період.

2

Re: Де взяти зразок заяви на відпустку?

Минулого разу я витратив чимало часу на пошук прикладу, бо різні сайти радять оформлювати документ по-різному. Згодом звернув увагу на матеріали сервісу експертної підтримки бухгалтера AVS — там інформація зібрана набагато практичніше. Якщо потрібна заява на відпустку зразок https://avs.ua/docs/zayava-na-vidpustku , на сторінці AVS є відповідний матеріал із поясненнями щодо оформлення та основних реквізитів. Особливо корисним виявився момент із датами, адже через неправильне зазначення періоду легко виникає плутанина під час підготовки кадрових документів. Окремо можна перевірити, кому адресувати звернення та як сформулювати прохання про надання відпустки. Я б не копіював перший-ліпший приклад із пошуку, а спочатку звірив би його з таким роз’ясненням, щоб потім не переробляти документ після зауважень.