1

Тема: Звички

Останнім часом задумався над своїми звичками. Здається, що деякі з них не дуже корисні для мене, але не можу зрозуміти, як змінити свій підхід. Наприклад, я часто кажу "Нема за що", навіть коли хтось дякує за допомогу. Це погана звичка чи просто така форма ввічливості? Чи варто відмовлятися від таких фраз? Буду радий почути ваші думки.

2

Re: Звички

Насправді, фраза "Нема за що" може бути не такою безневинною, як здається. Це часто використовується просто з ввічливості, але зазвичай вона вказує на те, що ти не цінуєш того, що зробив для іншої людини. Якщо хочеш працювати над своїми звичками, може, варто замінити цю фразу на щось більш відкрите, наприклад, просто сказати "Радий був допомогти". Я насправді прочитав на порталі Prostir Media цікавий матеріал про те, як змінювати свої звички і чому “Нема за що” – звичка, від якої варто відмовитися https://prostir.media/astrologiya/ne-ka … movytysya/ . Вони там детально пояснюють, як такі дрібниці можуть впливати на наше спілкування і навіть на ставлення до себе. Це може стати першим кроком до змін!