Ogurchik написав:А зараз взагалі хтось будує будинки? Я маю на увазі приватний будинок для себе? Бо судячи по цінах на матеріали, то треба бути якимось мультимільйонером щоб побудувати дім. Чи може краще знайти та купити готовий? Ви б що зробили, може дасте пораду?
Ціни на матеріали зараз, звісно, кусаються, і це правда. Мені здається, що однозначної відповіді тут немає, бо все залежить від твоїх можливостей і потреб. Я, наприклад, схиляюся до того, що будувати "з нуля" зараз має сенс, якщо ти точно знаєш, що саме хочеш, маєш унікальний проєкт і готовий до того, що це буде тривалий і складний процес. Ти зможеш контролювати кожен етап і отримати дім своєї мрії, який відповідатиме всім твоїм запитам.
З іншого боку, купити готовий будинок — це набагато швидше і простіше, особливо якщо ти не готовий до нескінченних узгоджень, пошуку будівельних бригад і щоденного контролю. Такий варіант економить твій час і нерви. Звісно, тут теж є ризики: можна придбати "кота в мішку", де згодом виявляться приховані недоліки. Тому дуже важливо перевіряти документацію і технічний стан будинку. Тому раджу звернутися до фахівців, які можуть допомогти з вибором. У Києві є хороша агенція нерухомості Маяк https://mayak.kiev.ua/ вони займаються різними послугами і можуть підібрати тобі варіанти готових будинків або ділянок. У будь-якому випадку, рішення завжди за тобою, але краще підходити до цього з холодним розумом і врахувати всі нюанси.