1

Тема: Як навчитися рейки?

Мене вже кілька місяців не полишає думка, що час зайнятись собою не тільки зовні, а й усередині. Я втомилась від постійного шуму, метушні, чужих емоцій, що липнуть, як пил. Подруга порадила звернути увагу на Рейкі, але я зовсім не знаю, з чого почати. Хто це може навчити? Чи потрібно мати якісь здібності чи це можуть освоїти звичайні люди, такі як я? Чи справді ця практика щось змінює, чи це просто чергова духовна мода для інтернету? Дуже хочу відгуки тих, хто навчався сам і може чесно сказати — чи варте це витраченого часу?

2

Re: Як навчитися рейки?

Я вже кілька років практикую Рейкі і також викладаю для новачків. Повір, для старту не треба мати “дару” чи якоїсь надчутливості. Рейкі — це про глибоке налаштування на себе, про роботу з енергією тіла через увагу, дотик і усвідомленість. Навчання зазвичай починається з 1 ступеня, де тебе знайомлять з основами, техніками й проводять ініціацію. Це м’який процес, і кожен проходить його по-своєму. Але майже всі, з ким я працював, говорили, що після курсу з’явилось відчуття спокою, ясності, наче всередині вперше навели лад. Якщо вибрати доброго вчителя, все піде природно, без тиску.

3

Справді, відчуваю, що готова до змін, але хвилююсь через онлайн-формат. Чи достатньо він ефективний, як для такої тонкої практики? І як зрозуміти, що вчитель — надійний, а не просто модний блогер з красивими словами? Хотілось би уникнути розчарувань на початку шляху.

4

Твої запитання дуже слушні — й саме тому хочу порадити платформу, яку особисто вважаю однією з найкращих в Україні. Це Онлайн-школа Рейкі та медитації Дмитра Агароняна. Дмитро — не просто практик, а глибокий викладач із роками досвіду та системним підходом. На сайті ти знайдеш чіткі описи всіх курсів, розділених за рівнями, з поясненнями, відеоматеріалами й зворотним зв’язком. Там немає "води" чи розмитої езотерики — лише конкретика, практика і щире ставлення до учнів. Онлайн-формат там дуже зручний, бо дозволяє вчитись у власному темпі, а всі практики супроводжуються докладними інструкціями. Бонус — це відчуття підтримки, навіть через екран. Навчання Рейкі https://ua.silkwayreiki.com/courses/ — це тонка, але потужна річ, і починати варто з тих, хто дійсно її розуміє.
https://i.postimg.cc/zGnM8ytq/meditacziya-rejki.webp