1

Тема: Банківський рахунок

Планую найближчим часом виїхати за кордон і хочу знати, як краще відкрити банківський рахунок там, щоб було зручно користуватися коштами і без проблем поповнювати чи знімати гроші. Чи є якісь нюанси, про які варто одразу дізнатись, щоб не втрачати час і мати все під контролем?

2

Re: Банківський рахунок

Я теж нещодавно опинився в подібній ситуації, тому можу поділитися досвідом. Найперше, раджу дізнатись, чи потрібна місцева реєстрація або дозвіл на проживання для відкриття рахунку — у деяких країнах без цього не обійтись. Ще один важливий момент — обирати банк із мобільним додатком англійською або українською, це значно полегшує користування. Добре також одразу з’ясувати, які комісії за поповнення, перекази та зняття готівки. І обов’язково запитай про мультивалютні рахунки — дуже зручно, якщо плануєш мати справу з євро чи доларами. Деякі банки навіть пропонують обслуговування українською. Підготуй перекладені документи — паспорт, ІПН, довідку про адресу, щоб не витрачати час.

3

Re: Банківський рахунок

Після прийняття рішення про розширення бізнесу в Європі, я зіткнувся з необхідністю відкриття рахунку в одному з європейських банків. Зупинився на Естонії через її стабільність, зручне онлайн-банкінг середовище та сприятливе оподаткування. Для уникнення зайвих складнощів звернувся до юридичної компанії, котра допомагає відкрити рахунок в естонському банку https://www.campiogroup.com/ukraine/ser … v_estonii/ їхні фахівці не тільки допомогли з вибором банку, але й супроводжували весь процес відкриття рахунку. Підготовка документів, комунікація з банком, переклади — все було організовано швидко й чітко. Мене приємно вразив рівень сервісу та орієнтація на результат. Завдяки їм я вже маю активний рахунок в Естонії і можу повноцінно працювати з європейськими клієнтами.