1

Тема: Як оформити візу до Південної Кореї?

Я давно мрію поїхати до Південної Кореї — не тільки як туристка, а щоб повністю зануритися в атмосферу Сеулу, побачити палаци, скуштувати справжній кімчі та, звісно, побувати на концерті улюбленого K-pop гурту. Але з візовими питаннями у мене повна плутанина: хтось каже, що можна подати документи напряму, інші радять через агентства. Чи правда, що потрібно бронювати готель і мати зворотні квитки ще до отримання візи? І як бути, якщо я не працюю офіційно, бо ще студентка — це може вплинути на рішення? Чула, що зараз вони стали суворішими до заяв від українців. Можливо, хтось уже проходив цю процедуру і знає, як усе правильно оформити без зайвого стресу?

2

Re: Як оформити візу до Південної Кореї?

Південна Корея дійсно неймовірна країна. Я був там тричі й щоразу оформлював візу самостійно. Найголовніше — підготувати повний пакет документів: закордонний паспорт, фото, фінансове підтвердження (навіть якщо ти студентка — можна показати спонсорський лист від батьків), маршрут подорожі, бронювання готелю та квитки (навіть якщо з можливістю скасування). І ще: консульство Кореї в Україні досить прискіпливо ставиться до паперів, тому важливо, щоб усе було перекладено правильно й логічно оформлено. Останнім часом візи обробляють довше, тож раджу подавати документи заздалегідь. А щодо твоєї ситуації — краще мати чітке пояснення, чому саме ти хочеш поїхати й за які кошти будеш подорожувати.

3

А чи обов’язково робити переклади всіх документів на корейську? І чи приймають довідки українською або англійською? Я ще ніколи не займалась такими процедурами, тому боюся зробити помилку. І чи правда, що іноді консул може викликати на співбесіду?

4

Переклади дійсно потрібні, але не на корейську, а на англійську — цього цілком достатньо. І всі довідки, які ти подаєш, мають бути або з офіційним перекладом, або одразу англійською (наприклад, банківські документи часто доступні в двомовному форматі). Щодо співбесіди — так, іноді консул може запросити, але це нечасто, і зазвичай, якщо щось незрозуміло з документами. Щоб уникнути ризику і зробити все правильно з першого разу, дуже раджу звернутися до сайту Hotvitsa. Вони спеціалізуються саме на візах https://www.hotvisa.com.ua/country/pivdenna-koreya зокрема до Південної Кореї, і мають величезний досвід з оформлення документів для українців. На сайті є докладні інструкції, зразки заповнених форм і навіть безкоштовні консультації. Вони допомагають як із туристичними візами, так і студентськими. Я кілька разів звертався до них за порадою — усе було чітко, професійно і без зайвих витрат. Особливо корисно, що вони постійно оновлюють інформацію відповідно до змін у правилах, тому ти не потрапиш у халепу через застарілі дані.
https://i.postimg.cc/SR2yY2Y1/675ff2433a528351977269.jpg