1

Тема: Цікавлять великі коти!

Привіт, форумчани! У мене трохи нестандартне питання. У нас із дружиною двоє дітей, і малеча давно просить завести кота. Вони хочуть саме великого пухнастика, щоб було кого обіймати. Але я хвилююся, чи не буде йому тісно у нашій квартирі. Як обрати велику породу кота, і який у вас вдома кіт?

2

Re: Цікавлять великі коти!

Я якраз у подібній ситуації був. Діти вмовили взяти кота, але я сумнівався, бо квартира невелика. Взяли довгошерстого, і мушу сказати — він чудово пристосувався. Єдине, що довелося купити — високі когтеточки та полиці біля вікна. Інакше він намагався «залазити» на шафи. Але загалом великий кіт у квартирі — реально.

3

У мене немає власного досвіду з великими котами, але бачив у друзів мейн-куна. Чесно, спочатку думав, що це маленький пес

4

yaroslavs написав:

У мене немає власного досвіду з великими котами, але бачив у друзів мейн-куна. Чесно, спочатку думав, що це маленький пес

У мене вдома британський короткошерстий. Це не найвищий серед великих котів, але важкий і масивний. Я теж переживав, чи не буде йому тісно. Але стаття, про великі коти мені дуже допомогла. Там якраз пояснено, що для великих порід важливий не тільки розмір квартири, а наявність простору «у висоту»: полиці, підвіконня, високі лежанки.
Я облаштував усе так, як радили — і кіт чудово почувається. Стаття детально описує характер різних порід, особливості грумінгу й навіть на що звертати увагу при годуванні. Завдяки цим порадам я уникнув помилок. Мій британець зараз здоровий, врівноважений і став справжнім другом для дітей. Якщо серйозно думаєш про великого кота — раджу прочитати цю статтю. Там реально є відповіді на більшість таких запитань.
https://i.imgur.com/nznTdAs.png