Тема: Як зрозуміти, що форель свіжа?
Підкажіть, будь ласка, як у магазині швидко зрозуміти, що форель свіжа? На що саме звертати увагу — запах, колір, вигляд? Хочу навчитися обирати правильно, щоб риба була якісною.
Ви не увійшли. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Агро Правда Форум » Удобрения » Як зрозуміти, що форель свіжа?
Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Підкажіть, будь ласка, як у магазині швидко зрозуміти, що форель свіжа? На що саме звертати увагу — запах, колір, вигляд? Хочу навчитися обирати правильно, щоб риба була якісною.
Ой, це дуже важливо! Я завжди дивлюся на очі — вони мають бути прозорі, не мутні. Ще звертаю увагу на зябра: вони повинні бути яскраво-червоні, без неприємного запаху. І саме м’ясо має бути пружним, щоб не залишалося вм’ятин після натискання!
Дякую, дуже корисні поради. Тепер буду уважніше дивитися на ці ознаки. А підкажіть ще, будь ласка, чи є різниця між охолодженою та замороженою фореллю з точки зору свіжості? І як довго можна зберігати рибу після покупки, щоб не втратити якість?
Так, різниця є. Охолоджена форель зазвичай має більш природну текстуру та кращий смак, якщо вона правильно зберігалася. Заморожена теж може бути якісною, але важливо, щоб не було великої кількості льоду в упаковці та ознак повторного заморожування. Коли обираєш свіжу рибу, звертай увагу на умови зберігання вітрини та дату надходження. Наприклад, свіжа форель в Метро https://www.metro.ua/chomu-metro/produc … riba/forel представлена у різних форматах — ціла риба або філе, і вона зберігається за контрольованої температури. Після покупки краще приготувати її протягом 1–2 днів, тримати в холодильнику в окремому контейнері та не залишати без упаковки. Так форель збереже смак і безпечність.

Сторінки 1
Для відправлення відповіді ви повинні увійти або зареєструватися
Агро Правда Форум » Удобрения » Як зрозуміти, що форель свіжа?