1

Тема: Колуни

Привіт усім господарям! Скоро зима, і мені треба підготувати чималий запас дров для каміна. Звичайною сокирою махати вже здоров'я не те, та й ККД малий. Порадьте, який інструмент краще обрати для твердих порід дерева, щоб робота йшла швидше і спина не так боліла?

2

Re: Колуни

Я вас дуже розумію, бо сам щороку готую дрова на всю зиму і знаю, яка це важка праця. Звичайна сокира тут не помічник, бо вона застряє у ковбані, і ви тільки витрачаєте сили. Я собі вирішив купити колун на дрова з довгим руків'ям і спеціальною формою леза, яка розпирає деревину. Брав його в MIX Інструмент, там якраз були моделі від Intertool з фібергласовою ручкою, яка гасить вібрацію від удару. Це просто небо і земля, бо тепер навіть дубові колоди розлітаються з одного-двох замахiв. Важливо, щоб вага була збалансована, тоді ви менше втомлюєтеся. Моя порада — не беріть занадто легкий, бо доведеться бити сильніше. Хороший важкий колун сам робить половину роботи за вас завдяки інерції. Тепер я справляюся з купою дров удвічі швидше, ніж раніше.