1

Тема: Автоцивілка чи Міні-КАСКО

Нещодавно купив машину і тепер думаю, яку страховку краще зробити. Автоцивілка, як я розумію, обов’язкова, але багато хто радить ще брати міні-КАСКО або інші додаткові поліси.

От, наприклад, їдеш по трасі - з-під коліс вилітає камінець і з’являється тріщина на лобовому склі. Цікаво, яка страховка взагалі покриває такі речі? Бо не дуже хочеться потім ремонтувати все за свій рахунок.

Хто вже стикався з таким - що краще оформлювати після покупки авто і чи є сенс брати щось крім звичайної автоцивілки?

2

Re: Автоцивілка чи Міні-КАСКО

Ogurchik написав:

Нещодавно купив машину і тепер думаю, яку страховку краще зробити. Автоцивілка, як я розумію, обов’язкова, але багато хто радить ще брати міні-КАСКО або інші додаткові поліси.

От, наприклад, їдеш по трасі - з-під коліс вилітає камінець і з’являється тріщина на лобовому склі. Цікаво, яка страховка взагалі покриває такі речі? Бо не дуже хочеться потім ремонтувати все за свій рахунок.

Хто вже стикався з таким - що краще оформлювати після покупки авто і чи є сенс брати щось крім звичайної автоцивілки?

Автоцивілка - це лише ваш захист перед іншими, якщо ви когось зачепите, але власну машину вона від камінців на трасі чи гілки, що впала, точно не врятує. Коли прилітає в лобове, стандартний поліс не виплатить ні копійки, і доведеться діставати власні гроші на заміну скла, що зараз геть не дешево. Саме для таких дрібних, але прикрих ситуацій і придумали проміжні варіанти, які коштують значно менше за повне КАСКО, проте закривають найпоширеніші ризики.

Багато хто помилково вважає, що вибору немає, але насправді існують гібридні рішення для економії нервів. Щоб розібратися в деталях, прочитайте статтю про те, яка страховка допоможе, якщо з'явилася тріщина на лобовому склі від камінця vsn.ua/news/avtotsivilka-abo-mini-kasko-yaka-strahovka-kompensuje-trischinu-na-lobovomu-skli-vid-kamintsya-78849 там чітко розкладено різницю між обов'язковим полісом та додатковими опціями. Суть у тому, що міні-КАСКО часто покриває саме скло, дзеркала або фари, що для наших доріг є максимально актуальним. Краще один раз доплатити невелику суму до цивілки, ніж потім шукати на розборках оригінальний "лобовик".