Тема: Kaks eurot ja poolik pizzakarp
Reede õhtu. Mul oli ees terve nädalavahetus ilma plaanideta. Sõbrad olid hõivatud, naine tööl, ma istusin elutoas ja vaatasin telekast mingit vana action-filmi, mida olin juba kolm korda näinud. Kõrval laual poolik pizzakarp ja tühi õllepudel. Selline õhtu, mis ei lähe ajalukku kui midagi erilist. Aga just siis, kui olin valmis magama minema, tuli üks mõte.
Olin kuulnud, et mõned inimesed mängivad online kasiino USDT keskkondades lihtsalt lõbu pärast. Mitte suurte panustega, vaid nagu odav meelelahutus. Mõtlesin, et proovin. Mul oli taskus 20 eurot, mis olid mõeldud hommikuseks kohviks ja poes käiguks. Aga kell oli peaaegu kaksteist – hommik oli veel kaugel.
Registreerimine võttis vaid kaks minutit. Panin 20 eurot sisse. Mõtlesin, et kui kaotan, siis kaotan. Pole hullu. See on nagu kino. Vahel on film hea, vahel mitte.
Alustuseks valisin lihtsa mängu. Kolm rullikut, puuviljad, boonusringid. Panin 1 euro. Kaotasin. Teine euro – kaotasin. Kolmas – kaotasin. “No näed,” mõtlesin, “see oli kiire.” Aga mul oli veel 17 eurot. Otsustasin midagi muud proovida.
Läksin ruleti juurde. Panin 5 eurot punasele. Punane tuli. 10 eurot. Panin 5 eurot paaritule. Paaritu tuli. 10 eurot. Järsku olin juba tagasi 20 euro peal. Mõtlesin, et see on hea – olen nullis. Võin lõpetada. Aga ma ei lõpetanud.
Panin 10 eurot numbrile 14. Miks 14? Sest see on mu sünnikuupäev. Pall kukkus. Number 14. Võitsin 350 eurot.
Ma tardusin. Pizzakarp oli lahti, film mängis edasi, aga ma ei näinud midagi. Vaatasin numbrit ja lugesin kolm korda üle. Jah, 350 eurot.
Võtsin kohe 200 eurot välja. See oli minu reegel – suur võit läheb kohe kõrvale. Ja seda oli hea teha, sest online kasiino USDT võimaldas väljamakseid ilma igasuguse viivituseta. Üks klikk ja raha oli mu rahakotis.
Ülejäänud 150 euroga mängisin edasi. Aga seekord ettevaatlikult. Panin 10 eurot, siis 15. Kaotasin 30, võitsin 50. Kaotasin 20, võitsin 40. See oli nagu kiik, aga ma olin ikka plussis.
Siis leidsin ühe mängu, mis tundus täiesti juhuslik. Nimetus oli midagi “kuldkala” taolist. Ma ei teadnud, mida oodata. Panin 20 eurot. Ekraan hakkas vilkuma. Helid mängisid. Summa kasvas: 40, 80, 120, 200. Lõpuks peatus 240 euro juures.
Olin juba varem välja võtnud 200 eurot. Nüüd oli mul 150-st saanud 240. Kokku 440 eurot puhast. Kõik 20-eurosest algusest.
Kell oli peaaegu kaks. Film oli lõppenud. Pizzakarp oli tühi. Aga ma istusin ikka diivanil, telefon käes, naeratus näol. Võtsin viimased 240 eurot ka välja. Sulgesin lehe. Panin telefoni kõrvale.
Kõndisin kööki, jõin klaasi vett. Vaatasin aknast välja. Tänavad olid tühjad, kuu paistis. Tundsin kergendust ja rõõmu. Mitte sellepärast, et ma võitsin raha, vaid sellepärast, et see tavaline, igav reede õhtu oli muutunud millekski märkimisväärseks.
Järgmisel hommikul ei rääkinud ma kellelegi. Läksin poodi, ostsin endale uue mängukonsooli – olin seda tahtnud juba aasta aega. Maksis 300 eurot. Ülejäänu panin kõrvale. Mitte mingit uhket ostlemist. Lihtsalt väike rõõm.
Nädala pärast rääkisin loo oma parimale sõbrale. Ta ei uskunud. “Sa valetad,” ütles ta. Näitasin pangakontot. Ta jäi vait. Siis naeris. “Sa oled lollakas,” ütles. “Aga õnnelik lollakas.”
Ma tean, et sellised asjad ei juhtu alati. Ja ma tean, et ma ei tohiks seda iga päev teha. Aga see üks õhtu oli eriline. See õpetas mulle, et mõnikord tasub proovida midagi uut. Isegi kui see algab pooliku pizzakarbi ja tühja õllepudeliga.
Online kasiino USDT andis mulle võimaluse. Aga mina tegin õiged otsused. Ma võtsin raha välja siis, kui pidin. Ma ei läinud ahnelt edasi. Ja ma lõpetasin enne, kui oli liiga hilja.
See on minu lugu. Mitte suurest võidust, vaid õigest ajastusest. Ja sellest, et vahel on kõige paremad asjad need, mida sa kunagi ei oodanud. Istusin diivanil, vaatasin tühja pizzakarbi ja mõtlesin: “Täna oli hea päev.” Ja see on tõsi. Isegi kui ma ei võida enam kunagi sentigi, on mul see mälestus. See on rohkem kui piisav.