1

Тема: Де шукати щуку взимку

Хоча зараз весна в розпалі, я вже планую свій наступний сезон. Минулої зими у мене було багато порожніх виїздів, тому хочу підготуватися заздалегідь. Хто може поділитися досвідом щодо вибору місць на великих водоймах, коли все скуто кригою? Які стратегії пошуку хижака працюють найкраще?

2

Re: Де шукати щуку взимку

Готувати сани треба влітку, а плани на лід — навесні, тож підхід у вас правильний. Щука взимку дуже примхлива, і просто бурити лунки навмання — це марна трата сил. Я завжди намагаюся шукати аномалії на дні або залишки підводної рослинності. Цієї зими мені дуже допомогла стаття з журналу про рибальство FishDream про особливості поведінки хижака. Там класно описана ловля на жерлиці https://fishdream.com.ua/trofejna-shhuk … rybolovli/  та нюанси встановлення снастей. Завдяки матеріалам у FishDream я зрозумів, як важливо знайти саме ту глибину, де риба стоїть у заціпенінні. В журналі дають чіткі орієнтири по рельєфу, які реально працюють на практиці. Раджу вам зберегти це посилання і вивчити теорію до наступних морозів.