Тема: Чому звичайні бронедвері не врятують під час пожежі: мій досвід та виб
Привіт усім! Сьогодні хочу підняти тему, про яку ми зазвичай замислюємося лише тоді, коли стається лихо. Мова піде про безпеку наших домівок, офісів та гаражів. Нещодавно я робив капітальний ремонт у своєму приміщенні і серйозно заглибився в питання захисту від вогню. Багато хто думає, що стандартні металеві двері здатні стримати полум'я, але це величезна помилка. Звичайний метал під дією високих температур швидко деформується, замки заклинює, а токсичний дим миттєво проникає всередину через щілини. Саме тому для щитової та котельні я вирішив замовити спеціалізовані конструкції.
Після довгих пошуків надійного постачальника, який має всі необхідні сертифікати відповідності та ліцензії, я знайшов перевірений варіант. Якщо вам також потрібно забезпечити реальний захист та виконати всі вимоги пожежної безпеки, рекомендую купити двері протипожежні від профільного підприємства. Вони виготовляються зі спеціальної вогнетривкої сталі та комплектуються термоактивною стрічкою, яка під час нагрівання розширюється і повністю блокує поширення отруйного чадного газу.
Особисто для себе я обрав модель із класом вогнестійкості EI60. Це означає, що конструкція здатна стримувати натиск відкритого вогню та зберігати свою цілісність цілу годину. За цей час можна спокійно евакуювати людей або дочекатися приїзду рятувальників. Також великим плюсом стало те, що фурнітура тут встановлена спеціальна — ручки не нагріваються, а замки не плавляться під дією екстремальних температур. Встановленням займалися професіонали, адже правильний монтаж тут вирішує все. Тепер я абсолютно спокійний за майно та безпеку. Хтось уже стикався з перевірками або встановлював такі конструкції собі? Поділіться своїм досвідом!