«БіоТестЛаб» виводить на ринок два нові ветеринарні препарати

2022-04-29 16:10:49 1284
«БіоТестЛаб» виводить на ринок два нові ветеринарні препарати

Український розробник та виробник ветеринарної продукції «БіоТестЛаб» розширив продуктову лінійку антибактеріальним і нестероїдним протизапальним засобом Кетафур та вакциною проти інфекційного бронхіту курей зі штаму VAR2/V2 — ПОЛІМУН ІБК ВАР 2.

Кетафур — комплексний препарат з антибактеріальною і протизапальною дією на основі комбінації цефтіофуру і кетопрофену. Випускається у формі однорідної суспензії (від білого до світло-жовтого кольору) для внутрішньом’язового введення.

Діюча речовина цефтіофур (50 мг/мл) — це антибіотик цефалоспоринового ряду третього покоління. Має широкий спектр дії: активний щодо бактерій, які продукують β-лактамазу, і деяких анаеробів (грампозитивних і грамнегативних). Після внутрішньом'язового введення максимальна концентрація досягається протягом п’яти годин. Період напіввиведення цефтіофуру та його метаболітів становить близько 22-х годин.

Кетопрофен, що входить до складу препарату (150 мг/мл), є похідним пропіонової кислоти з групи карбонових кислот. Має виражену знеболюючу та жарознижуючу дію. Швидко всмоктується. Понад 98% кетопрофену концентрується в запалених тканинах. Максимальна концентрація у плазмі крові досягається протягом чотирьох годин. Період напіввиведення становить близько чотирьох годин.

Кетафур призначений для лікування великої рогатої худоби, хворої на ендометрит, некробактеріоз, а також при захворюваннях органів дихання (бронхопневмонії у телят), які супроводжуються лихоманкою та болем, що спричинені мікроорганізмами, чутливими до цефтіофуру.

Препарат випускають у формі однорідної суспензії (від білого до світло-жовтого кольору). Вводять внутрішньом'язово один раз на добу в дозі 1 мл на 50 кг маси тіла тварини (1 мг цефтіофуру і 3 мг кетопрофену на 1 кг маси тіла тварини).

Курс лікування становить: при захворюваннях органів дихання — 3-5 діб, при некробактеріозі — 3 доби, при ендометриті — 5 діб. Забій тварин на м'ясо дозволяється через 8 діб після останнього застосування препарату. Споживання молока — без обмежень.

ПОЛІМУН ІБК ВАР 2 — жива вакцина, одна доза якої містить отриманий на курячих ВПФ-ембріонах вірус інфекційного бронхіту курей штаму VAR2/V2 ≥ 3,5 lg ЕІД50. Цей варіантний штам набув широкого поширення на Близькому Сході, протягом останнього десятиліття все частіше зустрічається в країнах Європи, в тому числі в Україні.

ПОЛІМУН ІБК ВАР 2 стимулює формування у птиці специфічного імунітету впродовж 14 діб після вакцинації і захищає від захворювання на інфекційний бронхіт протягом 6-8 тижнів.

Вакцину випускають у формі ліофілізату. Можна застосовувати курчатам з добового віку одним із методів: випоювання, спрей-методом або інтраокулярно.

Вакцина пройшла успішні клінічні випробування, зокрема, на нешкідливість, а також на сумісність з вакциною з іншим штамом вірусу інфекційного бронхіту курей — Н-120 (ПОЛІМУН ІБК Н-120).

Новинка доповнила лінійку препаратів компанії проти інфекційного бронхіту курей, яка включає живі вакцини ПОЛІМУН ІБК Н120 (штам вірусу Н-120), ПОЛІМУН ІБК Мульті (Н-120 та БК-07). Штами ІБК входять до складу живих та інактивованих комплексних вакцин для курей лінійки ПОЛІМУН (ПОЛІМУН НХ Клон 124 + ІБК Н120, ПОЛІМУН НХ Хітчнер В1 + ІБК Н120, ПОЛІМУН НХ + ІБК інак, ПОЛІМУН НХ + ІБК + СЗН).

Нові препарати офіційно зареєстровано Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів:

  • Кетафур: номер реєстраційного посвідчення — АВ-09464-01-21;
  • ПОЛІМУН ІБК ВАР 2: номер реєстраційного посвідчення — ВВ-01009-02-21.
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР