Які культури засівають агрохолдинги

2024-04-11 17:10:11 954
Які культури засівають агрохолдинги

Ми вже розповідали про те, які сівалки обирають агрохолдинги, а тепер розкажемо – що саме і скільки планують до посіву.

Напередодні старту весняно-польових робіт Контінентал Фармерз Груп суттєво оновив свій технічний парк, придбавши нові трактори, сівалки, обприскувачі, розкидачі та ін.

Серед сівалок – низка Horsch Maestro.

Загалом, зараз на полях Контінентал Фармерз Груп триває посів ярих культур. Першим стартував кластер «Галич» у Тернопільській області із посівом цукрового буряку та соняшнику. Також компанія вже розпочала посадку картоплі.

Під ярі культури у 2024 році Контінентал відвів 93,5 тис. га. Вагому частку в них становлять соя та кукурудза — 46,5 і 28,5 тис. га, відповідно. Соняшник у структурі посівних площ займає 13 тис. га, цукровий буряк — 3,28 тис. га, картопля — 1,8 тис. га, інші ярі культури — близько пів тисячі гектарів.

Harveast Holding почав посівну на Київщині з сівалками Great Plasins.

В західних районах Київської області йде посів льону. Загалом під нішеві культури в поточному сезоні відведено чверть земельного банку. А долю кукурудзи, соняшника та озимини зменшили порівняно з минулим сезоном.

«Нібулон» замовив (і вже отримує) тринадцять одиниць сівалок Horsch Maestro 24 SV.

Цьогоріч сівбу ярових буде проведено на площі 38 тис. га.

У групі «Агротрейд» до польових робіт залучено понад 10 сівалок

Загалом під яру пшеницю у компанії цьогоріч відвели 3.8 тис. га на Чернігівщині та Сумщині, під соняшник цьогоріч відвели більш ніж 12.7 тис. га на Чернігівщині, Сумщині та Харківщині, а кукурудзу — майже 7 тис. га на Чернігівщині та Сумщині.

ТАС Агро оновила та вже активно застосовує у посівній кампанії нову техніку. Зокрема, нині аграрії працюють з використанням сівалки швидкісного посіву Vaderstad Tempo L16 з центральним бункером для насіння і обладнаною системою внесення рідких добрив та комплексом Horsh Focus 6 TD.

Підприємства агропромхолдингу «Астарта» розпочали посівну кампанію 2024 у другій половині березня. Першими стартували аграрії на Полтавщині, приступивши до посіву цукрового буряку.

Планова цьогорічна структура посівних площ холдингу: цукрові буряки – 39 тис. га, соя – 65 тис. га, озима пшениця – 49 тис. га (включно 3 тис. га – під насіння), соняшник – 18 тис. га, озимий ріпак – 12 тис. га, кукурудза – 6 тис. га. Площа органічного землеробства становить 2 тис. га.

«Агрейн» розпочав із сівби соняшнику на півдні України, де загалом виділено у цьому регіоні понад 6 тис. га.

«Калина Фармінг» розпочала посів соняшнику.

На полях «Конкорд-Агро» сіяли сонях.

Ще нагадаємо.

Як ми вже розповідали, в МХП стартувала посівна, і в компанії планують засіяти усі наявні площі у 12 областях України. Порівняно з минулим роком у портфоліо МХП зменшили площі посіву кукурудзи, соняшнику та збільшили площі сої і цукрового буряку. Використовували сівалки Harvest Ultraplant, Mzuri, тощо.

«АгроВіста» у цьому році планує засіяти 3500 га ранніх культур, таких як горох та ярий ячмінь. Далі йдуть технічні культури: цукровий буряк, соняшник та кукурудза. Всього планують сіяти на площі близько 60 тис. га.

«Епіцентр Агро» 1 квітня в межах Північного кластеру засіяв перші 60 га цукрового буряку. Загалом запланована площа посіву цієї культури –1740 га.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР