Peugeot Landtrek став найкращою пропозицією на українському ринку пікапів

2023-04-04 14:50:22 1134
Peugeot Landtrek став найкращою пропозицією на українському ринку пікапів

Нещодавно в Українв з’явилась новинка в сегменті пікапів – Peugeot Landtrek. Наразі дилерська мережа французького виробника наповнюється «живими» автомобілями. Тож ми вирішили порівняти основних конкурентів в цій досить специфічній ніші.

Нагадаємо, що Peugeot Landtrek – це пікап середнього розміру, вперше представлений французьким автовиробником, який на той час входив до складу Groupe PSA, ще у 2020 році. Платформа і більша частина кузова засновані на пікапі Kaicene F70, який з 2019 року розроблявся спільно компаніями Changan Automobile і Groupe PSA.

Наразі Landtrek продається тільки на ринках Латинської Америки, Африки (на південь від Сахари), Азії та України. Вперше він був офіційно представлений 18 листопада 2020 року для ринку Мексики.

На деяких ринках Kaicene F70 оснащується  бензиновим двигуном об'ємом 2,4 літра, або  дизельним двигуном об'ємом 1,9 літра, а також є модифікація з дизельним двигуном об'ємом 2,5 літра.

Однак українські покупці Peugeot Landmark обмежені єдиним варіантом силової установки: турбодизель 1.9 HDi (150 к.с), 6-ступенева «механіка» та повний привід. В принципі, класична схема для робочої «конячки», яка може виконувати ще й роль сімейного автомобіля. Адже доступна версія тільки з місткою п’ятимісною кабіною та в двох комплектаціях – Active та Allure.

Габарити Peugeot Landtrek солідні: пікап має довжину 5,33 метра та ширину майже 2 метри, і може вмістити два європіддони завдяки своєму відкритому кузову, розміром 1,63 на 1,6 метра, а відстань між колісними арками становить 1,22 м. Висота бортів платформи складає 500 мм, а максимальна припустима вага вантажу може сягати 1 тони.

Завдяки дорожньому просвіту в 235 мм та системі повного приводу з можливістю вибору режимів 4H та 4L (4 Low) Peugeot Landtrek не злякається українського бездоріжжя навіть навесні. Демультиплікатор зі співвідношенням 2,7:1 допоможе збільшити крутний момент на колесах в умовах важкого бездоріжжя.

Отже, Peugeot Landtrek доступний в комплектації Active за 1 276 500 грн та Allure (+90 300 грн). Дорожча версія відрізняється системами моніторингу тиску в шинах та безключовим доступом, клімат-контролем, навігацією тощо.

Ford Ranger 2.0 (170 к.с.) 6МТ потужніший, теж с повним приводом та подвійною кабіною але коштує від 1 819 440 грн. Топ-версія Ranger Limited 2.0 (205 к.с.) з потужним турбодизелем має сучасний 10-ступінчатий “автомат” але й ціна вже 2 230 410 грн! В залежності від комплектації пікап може перевозити до 1150 кг.

Toyota Hilux 2.4 D-4D (150 к.с.) вартує від 1 409 700 грн за початкову версію Business до 1 968 400 грн за пікап у комплектації Legend та автоматичною коробкою передач. Допустиме навантаження 740 кг.

Більше серед іменитих брендів у нового Peugeot Landtrek конкурентів фактично і немає, адже Mitsubishi L200 та Volkswagen Amarok з дилерських складів зникли перед черговим оновленням моделі.

Інша справа суто азійські суперники, серед яких Great Wall Wingle, JAC T8, Dong Feng Rich 6, Isuzu D-Max та інші. Так, певні моделі дешевші за мільйон гривень але це буде бензиновий Wingle позаминулого року випуску.

З іншого боку, JAC T8 та Dong Feng Rich 6 можна купити з дворічною гарантією у офіційного дилера. Але ціна на минулорічний JAC T8 складає не менше 1 217 000 грн, а Rich 6 взагалі штучний товар доступний під замовлення.

Отже, новенький Peugeot Landtrek ціною від 1 276 500 грн зайняв досить вигідний проміжок між дешевими китайськими моделями та пікапами світового рівня. Приємний дизайн, особливо інтер’єру, привабливі характеристики та співвідношення ціни й комплектації вигідно вирізняють його на фоні конкурентів. А враження від реальної експлуатації ми вже зможемо скласти після тест-драйву!

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР