В Україні розробили унікальну лінійку стимуляторів росту рослин

2024-01-31 12:40:46 1640
В Україні розробили унікальну лінійку стимуляторів росту рослин

У сучасному сільському господарстві України, де висока продуктивність та якість врожаю є критичними, використання стимуляторів росту рослин стає невіддільною частиною агротехніки.

З плином часу відбувалася поступова еволюція цих засобів – від загальних до спеціалізованих, налаштованих на конкретні культури та їх особливі потреби.

Початковий етап використання стимуляторів росту в Україні характеризувався застосуванням загальних препаратів, які мали універсальний вплив на більшість сільськогосподарських культур. Ці засоби підвищували стійкість рослин до стресових умов, покращували фотосинтез, забезпечували більш ефективне використання поживних речовин тощо.

З розвитком сільськогосподарської науки та досліджень з'явилася потреба у створенні спеціалізованих стимуляторів росту, призначених для конкретних культур. Такі препарати враховують особливості фізіології кожної рослини, реалізуючи її потенціал.

Компанія DOLINA, яка завжди була в епіцентрі інновацій, починаючи з 2022 року здійснює на ринку власну унікальну прогресивну стратегію iDOL, яка полягає у створенні продуктів із простою та зрозумілою логікою споживчих властивостей. Як результат, DOLINA представляє нову лінійку спеціалізованих стимуляторів росту рослин, спрямованих на максимізацію врожайності та покращення якості сільськогосподарської продукції завдяки винятковим для кожної культури властивостям.  До нової лінійки стимуляторів росту входять:

  1. CROSSLIPS® - спеціалізований стимулятор росту для озимого та ярого ріпаку. Пріоритетна властивість – збільшує кількість стручків на рослині. Фази внесення: великого бутону-початок цвітіння (максимально ефективно ВВСН 55-59). 1 внесення, нормою 50 мл/га.
  2. SOYLIPS® - спеціалізований стимулятор росту для сої. Пріоритетна властивість – знижує кількість абортованих квіток та зав’язі. Фази внесення: бутонізація-початок цвітіння (максимально ефективно ВВСН 55-59). 1 внесення, нормою 50 мл/га.
  3. GRAINLIPS® - спеціалізований стимулятор росту для зернових колосових культур. Пріоритетна властивість - підвищує кількість та масу зерен у колосі. Фази внесення: весняне кущіння-початок виходу в трубку. 1 внесення, нормою 100 мл/га.
  4. SWEETLIPS® - спеціалізований стимулятор росту для цукрових буряків. Пріоритетна властивість – збільшує вихід цукру з га. Фази внесення: 4-6 листків-змикання листків у міжряддях (10-12 листків). 1-3 внесення, нормою 200-500 мл/га.
  5. FRUITLIPS® - спеціалізований стимулятор росту для плодових та ягідних культур, винограду. Пріоритетна властивість – удосконалює якісні характеристики. Фази внесення: залежно від культури – до цвітіння, після цвітіння, ріст плодів або налив ягід. 1-3 внесення, нормою 500 мл/га.

Систематичні щорічні дослідження діючих речовин, які розпочалися у 2001 році та проводилися у всіх кліматичних зонах України на основних типах ґрунтів на 36 культурах, дозволили створити ці продукти. Принцип спеціалізації стимуляторів базується на законах фармакокінетики та фармакодинаміки, тобто створені продукти оптимальні за кількісними та якісними характеристиками складових для кожної культури. Фахівцям компанії DOLINA вдалося досягти балансу «доза-ефект» - незалежно від того, за яким механізмом реалізується ефект від діючих речовин (зв'язуванням із рецепторами або хімічною взаємодією), його дія визначається концентрацією на місці впливу.

Нова лінійка спеціалізованих стимуляторів росту від компанії DOLINA відкриває нові перспективи для сільськогосподарського виробництва в Україні. Індивідуалізований підхід, передові технології та екологічна безпека роблять їх незамінними інструментами для сучасного фермера, який прагне досягти високих показників якості та врожайності своєї продукції.

Більше інформації – у фахівців компанії-розробника dolina.ua.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР