Експерт розповів про ключові фактори використання водних ресурсів у АПК

2022-12-15 13:01:59 1266
Експерт розповів про ключові фактори використання водних ресурсів у АПК

Тайлер Філдс, директор з розробки систем зрошення Valley розповідає про три ключових фактори використання водних ресурсів у сільському господарстві: дощувальну техніку, насоси та форсунки.

Тайлер Філдс, сільськогосподарський інженер, що спеціалізується на земельних і водних ресурсах, приєднався до Valley в квітні 2013 року. Він багато років працював у мережі Valley, що дозволило йому тісно співпрацювати з сільськогосподарською іригаційною спільнотою, щоб оцінити потреби фермерів та інших галузей сільського господарства. Тайлер виріс на молочній фермі на півдні Флориди, а також брав участь у щоденній роботі на ранчо та вирощуванні просапних культур. Робота в Valley дозволяє йому поєднувати свою освіту та любов до сільського господарства.

«Я можу бути упередженим, коли кажу це. Але, оскільки я виріс у сільському господарстві, я знаю, що це найкраща галузь» – каже Тайлер Філдс,

Далі наводимо переклад матеріалу Тайлера Філдса.

Наскільки сільське господарство важливе для нашого способу життя? Коли президент США Рональд Рейган у 1980-х роках складав законопроєкт про фермерські господарства, щоб допомогти американським фермерам, він сказав: «Моя головна думка протягом усіх наших зусиль створити справді корисний законопроєкт про фермерство була такою: Ми ніщо без фермерів. Вони є основою цієї країни. І все, що ми робимо, щоб допомогти їм, допомагає нашій країні та її майбутньому».

Я вірю словам президента Рейгана до глибини душі, але є один елемент, до якого він не звертався: вода. Наскільки сільське господарство важливе для Америки, настільки так важлива вода для сільського господарства. Без води землеробство і скотарство практично неможливі. Визнаючи, що вода є дорогоцінним ресурсом, який треба зберегти для майбутніх поколінь, ми також докладаємо всіх зусиль, щоб максимально ефективно використовувати воду, що застосовується для зрошення.

Іригаційна асоціація встановлює стандарти, щоб переконатися, що фахівці зі зрошення розробляють найбільш ефективні системи. Є багато факторів, які впливають на те, щоб зрошувальна система працювала максимально ефективно, але зараз я зупинюся на трьох найбільших.

Однією з невід'ємних складових є набір розпилювачів, встановлених на центральній системі. Вода повинна передаватися в дощувальну машину через якусь насосну станцію для правильного застосування. Нарешті, має бути центральний механізм, щоб об'єднати всі компоненти. Підтримка всіх цих компонентів необхідна для забезпечення роботи системи за проєктом, збереження води та інших ресурсів, а також збільшення норми прибутку для кінцевого споживача.

Дощувальна машина

Логічно, що найважливішою частиною зрошувальної системи є центральна магістраль, оскільки на ній розміщується набір агрегатів і транспортується вода з насосної станції по довжині прольотів до розпилювачів. Своєчасне технічне обслуговування дощувальної техніки має вирішальне значення для тривалого терміну служби. Дощувальні машини Valley спроєктовані та сконструйовані як найдовші та найміцніші в галузі, але всі машини іноді вимагають обслуговування. На дощувальній машині є багато рухомих частин, тому важливо підтримувати їх робочий стан постійно. Якщо машина не може запуститися, воду не можна наносити на культуру – це так просто.

Якщо господарство розташоване на території, де зазвичай сувора зима, утеплення та консервація машини на цей період особливо важливі для тривалого функціонування і надійності.

Вам допоможе ваш місцевий дилер Valley, або ж ви можете отримати фору, прочитавши цей блог. Одна річ, на яку зазвичай не зважають, – це перевірка тиску в шинах перед сезоном поливу. Так ви зможете запобігти тому, щоб спущена шина, яка утримує систему, не завадила роботі в розпал вегетаційного періоду. Профілактичне запобігання падінню також є дуже важливим. Дилери Valley можуть зібрати пакет порад разом, щоб показати, які деталі слід перевірити та потенційно замінити, щоб уникнути поломки протягом сезону.

Насоси

Ще однією частиною головоломки ефективності використання  води є передача води від джерела до центральної магістралі. У деяких ситуаціях зрошувальний насос може не працювати належним чином або може бути грубо негабаритним, оскільки гідравліка не була побудована за специфікацією. Зі збільшенням потужності кіловат-години збільшуються, тому метою було б спроєктувати систему з найбільш ефективною комбінацією гідравліка / насос, щоб заощадити на експлуатаційних витратах. Крім того, з часом навіть нормальний знос може призвести до зниження його ефективності. Прокачування «піску» також може завдати шкоди тривалому КПД насоса.

Зношується зрошувальний насос, тому що з часом крильчатка всередині чаші насоса зношується і стане менш ефективною. Стеження за підвищеннями рівня води може мати велике значення і на насосі. Переконатися, що рівень прокачування відповідає проєкту, життєво важливо, інакше насос працюватиме не так ефективно. В Інтернеті є посібники з обслуговування насосів та двигунів, але з відкритими насосами передусім стежте за таким, зокрема, протягом сезону: перевірте, чи через клапан надходять краплі води, щоб переконатися, що вал насоса залишається змащеним.

Ще один момент: стежте за тиском на насосних станціях або поворотах протягом багатьох років і фіксуйте результати. Це може допомогти визначити, коли насосна станція почне втрачати частину своєї ефективності, через що вимагатиме дедалі більше витрат щороку.

Розприскувачі

Звичайно, правильна подача води для фактичного врожаю є частиною ефективного використання води. Економія води може заощадити гроші, збільшивши прибуток і давши змогу досягнути мети зробити більше з меншими витратами. Ось тут і з'являються розприскувачі. Щоб досягнути «більшого врожаю по краплині», треба переконатися, що пакет розпилювачів оновлений і використовує новітні технології для розподілу води.

Технологія є ширшим поняттям, ніж просто мобільний телефон останньої моделі – за словником Вебстера, це «практичне застосування знань». Дощувальні компанії інвестували багато часу та грошей, щоб забезпечити фермерам доступ до найефективнішої технології дощування. Існують мобільні лабораторії, які можуть перевірити ефективність дощувальних установок, а ваш дилер Valley може запускати нові системи зрошення.

Перевірка кожної складової ефективної системи поливу необхідна, щоб переконатися, що наступний сезон у вас в господарстві буде прибутковим. Але це був лише огляд. Поговоріть із місцевим дилером Valley, щоб отримати всі деталі.

Сільське господарство має важливе значення для американського способу життя, а вода – для сільського господарства. Ми не можемо мати одне без іншого, тому варто спільно шукати способів зберегти обидва.

Більше інформації – у офіційного представника Valley в Україні – компанії АБА «Астра».

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР