Яку новітню техніку AGCO представив на Agritechnica-2023

2023-11-24 16:10:38 701
Яку новітню техніку AGCO представив на Agritechnica-2023

Продовжуємо розповідати про найцікавіші новинки Agritechnica-2023. В цьому матеріалі – розкажемо про кілька цікавинок стендів AGCO – Fendt, Valtra, Massey Ferguson.

Більше року мережею ширились чутки про новий трактор Fendt 600. І ось, на Agritechnica-2023 відбулась його прем'єра.

Новий модельний ряд Fendt 600 складається з чотирьох моделей, оснащених новим п'ятилітровим чотирициліндровим двигуном AGCO Power AP75 потужністю від 149 до 209 к.с. (164-224 к.с. з наддувом).

Трактори отримали і нову трансмісію TA150, що має в складі два гідромотори, один з яких для передньої осі, інший – для задньої.

Гідравлічна система Fendt 600 Vario забезпечує відмінну швидкість подачі з можливістю вибору насосів продуктивністю 152 л/хв або 205 л/хв.

Кабіна VisioPlus спеціально розроблена для тривалих робочих днів, обладнана новим сидінням Isringhausen з функцією масажу, вентиляцією та обігрівом, з функцією пам’яті і електричним регулюванням.

Для напоїв і їжі доступний великий холодильник і гарячий бокс.

Трактор також отримав систему керування Fendt one із трьома дисплеями.

Виробництво передсерійної версії тракторів розпочнеться у лютому наступного року, а повноцінне серійне виробництво оновлених Fendt 600 Vario – влітку 2024 року.

Fendt оновив свій електричний трактор e100, і розпочне обмежені продажі після виставки Agritechnica. На відміну від перших прототипів, Fendt тепер вибрав варіант із вузькою колією.

Виробництво розпочнеться у 2024 році для трьох країн: Німеччини, Норвегії та Нідерландів, а фактичне серійне виробництво заплановане на 2025 рік.

Перша версія електричного e100 була заснована на серії 200P. Тепер компанія Fendt вирішила створити електричний трактор на базі машини V-серії. На ринок буде випущено одну модель: e107V.

Концептуально трактор аналогічний до прототипу. Це означає, що під капотом знаходиться акумулятор і один електромотор, що замінив дизельний двигун. Це також означає, що трактори мають стандартну трансмісію Vario. Загалом, один електродвигун, крім приводу, приводить в дію ще й карданні вали і гідравліку.

Модель e100 була перетворена на версію з вузькою колією, і тепер став доступний передній вал відбору потужності, чого ще не було в прототипі.

За допомогою терміналу можна самостійно встановити потужність двигуна: 50 кВт, 55 кВт або короткочасно 66 кВт. Природно, потужність, що подається, впливає на час роботи від акумулятора.

З трактором можна працювати від 4 до 5 годин. Зарядити трактор від 20 до 80% можна за 40 хвилин за допомогою швидкого зарядного пристрою.

Ще – Fendt об’єднав електричний трактор, електричну систему для механічної прополки і подовжувач роботи цих сільгоспзнаряддь. Презентація відбулась на виставці  Agritechnica-2023.

Підтримуючи європейську ідею «Від ферми до столу», яка поєднує скорочення використання засобів захисту рослин, скорочення викидів CO2 і збільшення кількості органічних підприємств, Fendt представив новітню комбінацію електричних сільгоспзнаряддь.

Fendt разом із Lauwen Agro Engineering розробив агрегат, що складається з трактора та системи прополки, а подовжувач запасу ходу був створений у партнерстві між AGCO Power і BlueWorld. Більше того, ця концепція також формує основу для майбутньої автономної роботи.

Тепер – більш докладно.

Висока робоча потужність, об’єм і вага батареї висувають високі вимоги при розробці сільськогосподарської техніки з електричним приводом. Щоб зберегти тиск на ґрунт якомога меншим, вага електротрактора не може бути значно більшою, ніж у машини з двигуном внутрішнього згоряння. Тож, ця вимога обмежує розмір батареї, а також тривалість роботи трактора. І однією з відправних точок для оптимізації та збільшення часу роботи трактора – є подовжувач запасу ходу.

Fendt e100 Vario оснащений батареєю з електродвигуном і трансмісією Fendt Vario. Машина має три різних режими роботи: Eco Mode з потужністю 50 кВт, Dynamic Mode з постійною потужністю 55 кВт і Dynamic Mode + з короткочасною піковою потужністю до 66 кВт (90 к.с.). Такі інновації, як функція Stop & Start або ножна кнопка для збільшення рекуперації, використовують енергію особливо ефективно.

«Базовий» Fendt e100 Vario забезпечує час роботи приблизно 4-6 годин з роторною граблею, що працює з половинним навантаженням. А розширювач діапазону, який має ємність близько 100 кВт/год, – подвоює час роботи. З іншими навантаженнями – цей час роботи може ще збільшитись.

Загалом, трактор може працювати з таким знаряддям, як система для механічної прополки з електричним приводом, під частковим навантаженням протягом одного повного робочого дня без необхідності зупинятися для повторного заряджання.

Розширювач включає такі частини, як паливний елемент і бак для метанолу. Хімічні реакції в розширювачі діапазону генерують електричну енергію з метанолу. Поєднання паливних елементів і «зеленого» метанолу – значно скорочує викиди.

Розширювач діапазону повністю сумісний із ISOBUS і керується безпосередньо з кабіни через термінал у тракторі. Він може бути встановлений спереду або ззаду трактора та живиться через інтерфейс AEF із ланцюгом постійного струму автомобіля з енергією до 15 кВт/год на робочу годину. Це означає, що трактор безпосередньо споживає енергію, вироблену розширювачем діапазону. Немає втрат, викликаних проміжними етапами, такими як зарядка акумулятора, і енергія використовується оптимально.

Доречи, такий розширювач радіусу дії можна використовувати і без трактора – як генератор для інших сільгоспмашин, що зменшить залежність від електромережі на фермі.

Далі, трактор Fendt e100 Vario напряму живить модульну електромотику через штепсельну розетку AEF, перетворюючи 700 вольт, що постачаються транспортним засобом, у 24 вольта постійного струму. Це дозволяє уникнути етапів перетворення, таких як генерування необхідної електричної потужності через гідравлічний двигун з генератором змінного струму, і пов’язаних з цим значно вищих втрат енергії.

Щоб допомогти водіям одночасно досягати хороших результатів роботи та максимально ефективно використовувати енергію, система для механічної прополки управляється автономно та повністю електрично. Дві камери контролюють по два модулі кожна. Фронтальна камера визначає розташування та тип рослин і розрізняє посіви та бур’яни. За результатами роботи прополки стежить задня камера. Завдяки подвійному управлінню камерою знаряддя цілеспрямовано працюють лише в тих місцях, де потрібно видалити бур’яни, як між рядами, так і всередині них. Ця система працює за допомогою автоматичного розпізнавання зображень та дозволяє уникнути використання засобів захисту рослин.

Комплексні датчики стануть основою для повністю автономної роботи комбінації трактора та систему прополки в майбутньому, оскільки друга камера бере на себе функцію керування водієм.

Завдяки виключно електричному приводу трактор і знаряддя особливо ефективно використовують наявну енергію. Загальна ефективність комбінації підвищується до 92 відсотків, а втрати різко зменшуються.

При частковому навантаженні, така комбінація може досягти тривалості роботи до 10 годин. Якщо ж трактор також має подовжувач запасу ходу з оптимізованою ефективністю в зоні часткового навантаження паливного елемента, тривалість роботи комбінації збільшується до 25 годин.

Valtra представила нове покоління своїх найпотужніших тракторів.

Valtra серії S – це нове покоління найпотужніших тракторів фінського виробника. Для Valtra лінійка S6 – знаменує собою перший глобальний випуск тракторів, великий крок в виробництві тракторів, а також повністю оновлений дизайн.

З двигунами від 280 до 420 к.с. серія S є найбільшими і найпотужнішими тракторами Valtra. Новий двигун AGCO Power об’ємом 8,4 л і трансмісія CVT ML260 забезпечують зниження обертів на 5% і споживання палива до 10% порівняно з попередником S-серії.

Новий двигун має одну збільшену турбіну з перепускним клапаном. Він досягає своєї максимальної потужності при 1850 оборотах і має максимальний крутний момент 1750 Нм при 1500 об/хв.

Трансмісія ML260 від AGCO вже знайома фермерам за серією тракторів Valtra Q, а також моделями Fendt 900 і Massey Ferguson 8S. Але для Valtra S цю трансмісію доопрацювали – заради досягнення більшої потужності та продуктивності. Наразі вона дозволяє флагману Valtra S416 досягати максимальної швидкості 53 км/год всього за 1650 оборотів двигуна.

Нове покоління серії S приділяє підвищену увагу комфорту, оглядовості та інтелектуальним технологіям. Крім того, є кілька нових функцій і вдосконалень, які відрізняють серію S 6-го покоління. Новий дизайн, покращений доступ, нова простора кабіна, збільшена кількість ліхтарів (усі вони світлодіодні) і більша універсальність для всіх завдань – це лише деякі переваги машин 6-го покоління.

Massey Ferguson представив нову флагманську серію тракторів.

Трактори серії 9S оснащені двигуном Agco Power об'ємом 8,4 літри, потужність яких стартує від 280 к.с. А флагман – 9S.425 має вражаючі 420 к.с. Трактори отримали спеціально адаптовану трансмісію.

Гідравлічний насос із датчиком навантаження забезпечує продуктивність 200 л/хв.

Трактор комплектуватиметься переднім навісним пристроєм вантажопідйомністю 5,4 тонни та заднім пристроєм вантажопідйомністю 12,5 тонн.

Більше інформації – дивіться на відео:

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР