Прототип трактора New Holland T7 став переможцем конкурсу Green Good Design Award

2023-05-08 15:10:08 1010
Прототип трактора New Holland T7 став переможцем конкурсу Green Good Design Award

Прототип трактора New Holland T7 Methane Power LNG (на скрапленому природному газі) став переможцем конкурсу Green Good Design Award 2023.

Нагорода, що присуджується Чиказьким музеєм архітектури та дизайну Athenaeum спільно з Європейським центром архітектури, мистецтва, дизайну та урбаністики, покликана виявити та відзначити найбільш видатні зразки розробок, орієнтованих раціональне використання природних ресурсів, і тим самим підвищити обізнаність широкої громадськості про передові досягнення світових компаній у впровадженні ресурсоощадних технологій.

Від архітектури та ландшафтного дизайну до проектів міського планування, продуктів харчування, пакування та графічного дизайну — організатори отримують сотні заявок з усіх куточків світу. Нагород Green GOOD DESIGN 2023 були вдостоєні проекти з понад 32 країн світу, представлені світовими виробниками та дизайнерськими бюро, а також впливовими корпораціями зі списку FORTUNE 500, які зосереджені на подальшому розвитку ресурсоощадних технологій та захисті довкілля в усьому світі.

 З моменту заснування в Чикаго в 1950 році Ееро Сааріненом та Чарльзом і Реєм Імсами, GOOD DESIGN залишається найстарішим і найважливішим конкурсом у галузі дизайну в усьому світі. Це вже 15-й спеціалізований конкурс, проведений у рамках програми GOOD DESIGN. Журі, що складається з визнаних професіоналів у сфері дизайну та провідних фахівців галузі, оцінює визначні зразки «зеленого» дизайну та обирає найкращі з них.

Прототип трактора T7 Methane Power LNG

Трактор T7 Methane Power було представлено на виставці CNH Industrial Tech Day у грудні 2022 року у Феніксі, штат Арізона, і він вважається першим у світі трактором, що працює на СПГ. Ця розробка спирається на спадщину серійної моделі T6 Methane Power, що працює на стисненому природному газі, але нова модель більш ніж удвічі перевищує показники автономності існуючих машин New Holland, що використовують метан у якості пального.

Конструктори CNH Industrial обрали для трактора T7 Methane Power LNG новий колір Clean Blue — таке забарвлення покликане підкреслювати те, що машина використовує екологічно безпечні, відновлювальні види пального.

Натхненні самою природою, риси екстер'єру відповідають новому фірмовому стилю бренду, який простежується в оновленому дизайні капота з підсвіченим символом у вигляді листочка, який компанія New Holland використовує на своїй техніці.

Конструктори прагнули підкреслити тотожність машини з брендом і тому використали саме таке дизайнерське рішення. Від підсвічування капота й листочків-символів на стійках до світлодіодної стрічки, що огинає ззаду дах кабіни: освітлення перетворилося з функціонального компонента на основний елемент дизайну.

Кабіна трактора має куполоподібний дах на всю довжину для покращення оглядовості та відчуття простору. Елементи управління всередині кабіни включають у себе багатофункціональний підлокітник SideWinder Ulta, новий монітор IntelliView 12 з кольоровим сенсорним екраном та дисплей CentreView, встановлений безпосередньо на кермі, які роблять керування машиною простим та інтуїтивно зрозумілим. Сидіння ергономічної форми з оздобленням зі шкіри та алькантари, з контрастною смугою та вишитим логотипом, виглядають «спортивно», але при цьому забезпечують необхідні оператору комфорт та підтримку.

Прототип трактора T7 Methane Power LNG — це значний крок компанії New Holland вперед на шляху реалізації своєї стратегії сільського господарства без викидів вуглецю. Машина працює на скрапленому біометані, отриманому з гною, що забезпечує рівень викидів вуглекислого газу навіть нижчий за нульовий. Таке виконання ідеально інтегрує підхід, запропонованим британським стартапом Bennamann, який співпрацює з компанією New Holland і зосереджений на інноваціях у сфері збирання, переробки та зберігання метану з метою розкриття потенціалу концепції безвідхідної економіки для широкого кола клієнтів і здійснення революції в галузі чистої енергії.

Бренд-президент компанії New Holland Agriculture Карло Ламбро зазначив: "Ми пишаємося тим, що отримали найавторитетнішу в галузі дизайну нагороду Green Good Design, але ще більше гордості в нас викликає те, що визнання отримав новаторський прототип трактора, який відчутно розширить лінійку тракторів компанії New Holland, які використовують альтернативні джерела енергії. Концепт трактора New Holland T7 Methane Power LNG поєднує в собі чудовий дизайн з високими технологіями та інноваціями, що є результатом наших постійних інвестицій у створення чогось не лише корисного, екологічно безпечного та функціонального, але й привабливого оку. Я хочу подякувати всім тим людям, які працювали над цим особливим проектом, і, як завжди, нашим дизайнерам за прекрасну творчу роботу".

Докладніше про техніку дізнавайтесь на сайті виробника та на сторінці facebook.com/NewHollandUA

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР