Види навісного обладнання до міні-трактора

2023-09-21 16:25:11 1201
Види навісного обладнання до міні-трактора

Міні-трактор є робочою конячкою у фермерському господарстві.

Розширити функціональність сільськогосподарської машини дозволить навісне до мінітрактора, яку можна купити, наприклад, на AGRO.RIA. За допомогою навісного обладнання можна орати поле, садити та обробляти с/г культури, косити траву, заготовляти сіно, перевозити вантажі тощо. Все залежить від типу й конструкції навісного обладнання.

Яке навісне обладнання можна купити до міні-трактора:

  1. Плуг. Цим знаряддям роблять оранку землі. Під час вибору плуга слід враховувати потужність і вагу міні-трактора, склад та ступінь розробленості ґрунту, наявність противаги, кількість корпусів на підвісному устаткуванні та ширину захвату, яке воно здатне забезпечувати. Плуг можна підібрати з різними технічними характеристиками, що підходить до різних міні-тракторів, але досить часто зустрічаються універсальні моделі.

  2. Фреза. Таке навісне обладнання, як фреза, оновлює верхній шар ґрунту, що насичує землю киснем та активізує хімічні процеси. Фреза має й інше призначення – знищення бур'янів.

  3. Борона. Цей навісний інвентар використовують для розпушування ґрунту, знищення бур'янів, вирівнювання посівної площі. Борона необхідна під час підготовки грунту для посівної кампанії. Це обладнання при певному тиску створює в ґрунті необхідні по глибині канавки, в які буде посаджено насіння. Борона також дозволяє створити необхідну відстань між посадками. Навіс буває дисковий та зубний, з одноточковим та триточковим механізмом кріплення. Дискове обладнання для агрегації з трактором може мати 12 або 16 дисків.

  4. Сівалка. Для рівномірного розподілу місць для посадки знадобиться сівалка. Сівалки висаджують насіння на рівній глибині і на певній відстані.

  5. Картоплесаджалка. За допомогою такого хитрого пристрою механізують посадку картоплі у промислових масштабах або навіть на городі. Його можна застосовувати із будь-яким трактором потужністю від 14 кінських сил. Для ділянки великого розміру краще придбати дворядне обладнання. У такому разі буде економніше витрачатися паливо і менше утрамбовувати грунт, так як за один прохід мотоагрегату з дворядної навісною саджалкою проводиться посадка відразу у два рядки.

  6. Картоплекопалка. Дане навісне обладнання застосовується для вилучення із землі картоплі, а також ріпи, редиски, буряків, моркви та інших коренеплодів. Є можливість регулювання конвеєра, а також кута та глибини викопування.

  7. Лопата-відвал. Цей вид оснащення використовується для вирівнювання майданчиків, розчищення території від сміття, снігового покриву. За місцем агрегатування відвал буває задньонавісним та передньонавісним. Задньонавісна лопата розташовується позаду мині-трактора і рухається шляхом підключення навішування. Для роботи з таким пристроєм не потрібна наявність гідроциліндрової тяги. Передній навісний відвал навішується попереду трактора і рухається за допомогою гідравлічної системи.

  8. Косарка. За допомогою даного навісного обладнання можна моментально знищує бур'яни, звільняючи життєвий простір для культурних рослин.

  9. Окучник (підгортач). Підгортання використовують для нарізки борозни перед посадкою картоплі, для закапування, а також для подальшого підгортання. Підгортачі бувають розстібні та дискові. Перший тип являє собою плуг з відвалами в дві сторони і регулюванням ширини захоплення, а дисковий складається з рами і двох дисків на підшипниках.

  10. Навантажувач. Такий механізм дозволяє виконувати навантаження, розвантаження різних матеріалів. Його конструкція включає ківш та стрілу. Замість ковша можна монтувати й інші насадки (вили, відвал, підйомник кранів, розпушувач), тим самим ще більше розширюючи функціонал мото-агрегата.

  11. Причіп. Причіпний пристрій, прикріплений до задньої частини міні-трактору, дозволяє транспортувати вантажі вагою до 2000 кг на невеликі відстані. Причіп буває самоскидним або бортовим, мати одну або декілька осей. Самоскидний варіант краще підходить для транспортування сипких вантажів, таких як пісок, щебінь. 

Як вибрати навісне для мінітрактора

Потрібно врахувати деякі нюанси:

  • чи відповідає навісний інструмент потужності двигуна трактора;
  • чи збігається частота обертання знімного пристосування та валу відбору потужності техніки;
  • чи не перевищує вага обладнання допустимі норми, тобто 30% від маси трактора;
  • який тип кріплення має знаряддя, і чи сумісне воно з конструкцій сільгоспмашини.

Висновок

Перед тим, як придбати навісний інструмент на міні-трактор, важливо вивчити основні параметри, розміри обладнання та експлуатаційно-технічні характеристики самого агрегату. Важлива й ціна обладнання, адже вартість може варіюватись залежно від виробника. Фермери радять купувати навісне обладнання на AGRO.RIA – це новий онлайн-портал від Авто.Ріа. 

 
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР