В Україні з’явився унікальний реверсивний вентилятор для тракторів

2024-03-18 09:00:04 972
В Україні з’явився унікальний реверсивний вентилятор для тракторів

В цьому році німецька компанія Hägele GmbH вийшла на ринок України з інноваційним продуктом – реверсивним вентилятором Cleanfix для широкої низки спецтехніки.

Двигуни сучасної потужної техніки потребують дедалі більші радіатори. І виникає проблема: охолоджувальні вентилятори швидко перетворюють всю систему на пилососи, забруднюючі радіатори та повітряні фільтри. На брудних роботах двигун перегрівається, потребує більше пального, і доводиться доволі часто зупинятись – прочищати радіатор з допомогою компресора. Загалом це може призводити до втрат на рівні кількох тисяч євро на рік.

Технологія Cleanfix від Hägele GmbH, яку в нашій країні представляє офіційний дилер сільгосптехніки і запчастин АБА «Астра», пропонує рішення. Вентилятори Cleanfix не просто всмоктують повітря, а й забезпечують ефективне очищення радіатора потужним реверсом повітряного потоку за лічені секунди.

На відміну від звичайних реверсивних вентиляторів з жорсткими крилами, які для очищення радіатора змінюють напрямок обертання, крила вентиляторів Cleanfix повертаються навколо своєї осі через поперечне положення. Завдяки точному вирівнюванню аеродинамічного профілю це забезпечує підвищений потік повітря під час чищення.

Більше того – крила реверсивних вентиляторів Cleanfix можуть автоматично адаптуватись відповідно до нагальних потреб охолодження машини. Це зменшує енергоспоживання вентилятора і дозволяє ще більше економити пальне.

Загалом, така концепція дозволяє профілям лопатей завжди знаходитись в оптимальному положенні – і для генерації максимального повітряного потоку і тиску для ефективного охолодження, і для ретельного очищення радіатора.

Наразі реверсивні вентилятори Cleanfix використовуються у всьому світі на багатьох заводах відомих брендів. Але є (і тепер представлені в Україні) інсталяційні комплекти Cleanfix, з допомогою яких можна модернізувати наявну техніку з широкого переліку.

За допомогою спеціальних комплектів Cleanfix можна модернізувати трактори, комбайни, обприскувачі, екскаватори, фронтальні навантажувачі, бульдозери, міні-навантажувачі та багато інших машин.

Наприклад, у Cleanfix є пневматична і гідравлічна версії. Тобто в цьому вентиляторі крила повертаються або стисненим повітрям, або гідравлічним маслом. До того ж гідравлічна версія має покращену експлуатаційну надійність завдяки інноваційній запатентованій системі Smart-Seal-System.

Тож комплект Cleanfix в загальному сенсі складається з вентилятора і клапанів, що під’єднуються до пневматики або гідравлики транспортного засобу. Але в разі недосяжності гідравлічної або пневматичної системи – Cleanfix може включати в себе відповідний компресор, який доєднується тільки до живлення. А також надійний корпус та ще ряд варіантів обладнання.

Процес очищення можна здійснювати з допомогою кнопки, що розміщується в кабіні. При необхідності – процес очищення можна автоматизувати з допомогою таймера. А з допомогою додатку для керування Cleanfix від Hägele GmbH – це можна робити, й підключившись через Bluetooth.

Додаток дозволяє реалізувати швидке перемикання між ручним і автоматичним режимами, регулювати цикли очищення, призупиняти, запускати, у будь-який час, тощо.

З допомогою додатку можна отримати автоматичні сповіщення про необхідність технічного обслуговування, підвищену температуру й несправності, і загалом перевіряти всю систему.

Крім того, в якості додаткових опцій пропонуються еластичні кінцевики Flex, які на 8-15% покращують забір повітря, і дозволяють знизити швидкість обертання вентилятора, що ще більше економить пальне.

Загалом, Cleanfix пропонує багато індивідуальних рішень, можливостей і варіантів застосування. Тож відповідний комплект можна знайти майже до будь-якої машини.

Більше того – за наявності кваліфікованого сервісу в господарстві, такий комплект можна встановити навіть самостійно. Але на самостійне встановлення гарантія не розповсюджується, як і на будь-які інші запчастини, і може навіть «злетіти» гарантія на техніку.

Незважаючи на те, що вентилятор Cleanfix встановлюється на місце штатного, його конструкція і принцип роботи відрізняються від штатного. Крім того, є свої особливості і встановлення, і використання, тож для коректної роботи з системою дуже бажано мати досвід.

Таким чином, оптимальний варіант – звернутись до спеціалістів АБА «Астра», які можуть провести роботи як на власному сервісі, так навіть і в господарстві. Встановлення займає приблизно 1 робочий день. Якщо техніка на гарантії – гарантія зберігається (звісно, якщо така опція передбачена заводом – виробником техніки).

Підіб’ємо підсумок.

Вентилятор Cleanfix забезпечує ефективне охолодження і чистий радіатор, а це – більше потужності двигуна, менше шуму, менше витрат пального, зменшення простоїв. І, як результат – швидка окупність, і подальша суттєва економія на експлуатації техніки в процесі її роботи.

Доречи, якість розробки підтверджена двома медалями Agritechnica за інновації.

За більш детальною інформацією щодо роботи, придбання і встановлення реверсивних вентиляторів Cleanfix – звертайтесь до спеціалістів АБА «Астра».

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР