1

Тема: Думаю купити ручний миючий пилосос, що врахувати перед покупкою?

Планую взяти саме ручний миючий пилосос, але поки не можу зрозуміти, які характеристики справді мають значення. Потрібен переважно для кухні, коридору та кімнат, де звичайний пилосос проблему з плямами не вирішує. Іноді треба буде прибрати розлиту воду або помити підлогу після бруду з вулиці. Чи варто звертати увагу на потужність, чи тут важливіше якість щітки, подача води та збирання вологи?

2

Re: Думаю купити ручний миючий пилосос, що врахувати перед покупкою?

Для такого використання я б насамперед перевірив, наскільки добре апарат забирає воду після проходу. Це відчувається набагато сильніше, ніж різниця в заявленій потужності. Подивись також на ширину робочої щітки, можливість нормально прибирати вздовж плінтуса та об’єм контейнера з відпрацьованою водою. Якщо бак маленький, його доведеться спорожняти посеред прибирання. Ще важливий момент — самоочищення: після миття бажано не витрачати багато часу на ручне відмивання ролика від волосся та бруду.

3

Про бак я якраз не подумав. У мене вдома є кіт, тому волосся і шерсть постійно збираються біля плінтусів, а на кухні часто залишаються дрібні крихти разом із мокрими слідами. Виходить, треба шукати варіант, який нормально справляється не тільки з рідиною, а й зі звичайним сухим сміттям. А наскільки критично, щоб була окрема ємність для чистої води? Бачив різні конструкції й не зовсім розумію, чи є від цього практична користь.

4

kateryna написав:

Про бак я якраз не подумав. У мене вдома є кіт, тому волосся і шерсть постійно збираються біля плінтусів, а на кухні часто залишаються дрібні крихти разом із мокрими слідами. Виходить, треба шукати варіант, який нормально справляється не тільки з рідиною, а й зі звичайним сухим сміттям. А наскільки критично, щоб була окрема ємність для чистої води? Бачив різні конструкції й не зовсім розумію, чи є від цього практична користь.

Окремі баки я б вважав практично обов’язковими: чиста вода подається на поверхню, а забруднена одразу збирається в інший контейнер, тому ти не миєш підлогу тією самою брудною водою. Для квартири з твариною також дивись, як зроблена щітка і наскільки просто прибирати з неї шерсть.

Добре, коли після завершення роботи можна запустити автоматичне очищення, а потім швидко зняти ролик і залишити його сохнути. У Karcher є окремий напрямок техніки для такого прибирання, причому ручні миючі пилососи https://k-shop.com.ua/ua/catalog/ruchny … y-karcher/ Karcher орієнтовані саме на одночасне видалення сухого бруду та вологих забруднень із твердих покриттів. При виборі я б ще перевірив час роботи від акумулятора, місткість обох резервуарів, вагу апарата та маневреність щітки. Якщо пилосос важкий або ним складно розвертатися між меблями, навіть хороші результати миття не дуже рятують. І обов’язково подивись, що саме виробник рекомендує робити після кожного прибирання: промивання каналів, очищення фільтра й сушіння ролика мають бути простими, інакше обслуговування швидко почне дратувати.
https://k-shop.com.ua/image/cache/catalog/acces/0/930860662-ruchnoj-moyuschij-pylesos-karcher-fcv-4-1-056-131-0-228x228.jpg