kateryna написав:Про бак я якраз не подумав. У мене вдома є кіт, тому волосся і шерсть постійно збираються біля плінтусів, а на кухні часто залишаються дрібні крихти разом із мокрими слідами. Виходить, треба шукати варіант, який нормально справляється не тільки з рідиною, а й зі звичайним сухим сміттям. А наскільки критично, щоб була окрема ємність для чистої води? Бачив різні конструкції й не зовсім розумію, чи є від цього практична користь.
Окремі баки я б вважав практично обов’язковими: чиста вода подається на поверхню, а забруднена одразу збирається в інший контейнер, тому ти не миєш підлогу тією самою брудною водою. Для квартири з твариною також дивись, як зроблена щітка і наскільки просто прибирати з неї шерсть.
Добре, коли після завершення роботи можна запустити автоматичне очищення, а потім швидко зняти ролик і залишити його сохнути. У Karcher є окремий напрямок техніки для такого прибирання, причому ручні миючі пилососи https://k-shop.com.ua/ua/catalog/ruchny … y-karcher/ Karcher орієнтовані саме на одночасне видалення сухого бруду та вологих забруднень із твердих покриттів. При виборі я б ще перевірив час роботи від акумулятора, місткість обох резервуарів, вагу апарата та маневреність щітки. Якщо пилосос важкий або ним складно розвертатися між меблями, навіть хороші результати миття не дуже рятують. І обов’язково подивись, що саме виробник рекомендує робити після кожного прибирання: промивання каналів, очищення фільтра й сушіння ролика мають бути простими, інакше обслуговування швидко почне дратувати.