Все найкраще - озимому полю або Посів з RTK – це завжди економія!

2020-07-07 15:54:51 1528
Все найкраще - озимому полю або Посів з RTK – це завжди економія!

Як відомо, посівне ложе – перша умова оптимального росту посівів, а оброблений ґрунт вимагає помірного ущільнення та одночасного рихлення по всій ширині знаряддя та глибині обробки.

А по мірі зміни клімату все частіше постає питання роботи в умовах ризикованого землеробства. Тому другою умовою отримання врожаю є збереження вологи та знищення бур’янів.

Зараз аграрії дуже швидко переймають передові світові технології (особливо при вирощування зернових колосових, соняшнику, кукурудзи та ріпаку), де застосовується така обробка ґрунту, яка дозволяє максимально накопичити та зберегти запас вологи, зробити проходи техніки максимально ефективними при підготовці посівних площ до висіву насіння.

Наприклад, технологія стрічкового рихлення вимагає вже наявність трактора, оснащеного високоточною системою водіння (RTK± 2,5 см), коли вже частково можна відмовитися від обробки по стерні або наступної обробки ґрунту (коли падалиця та інші бур’яни знищуються гербіцидами безпосередньо перед посівом), а додатково ще можна провести рядкове прикореневе внесення добрив (що при нинішніх цінах на них – неабияка економія вже тільки за рахунок наявності RTK).

А ще є третя умова отримання високої врожайності, яка особливо боляче б’є по кишені аграрія. І це не новомодні препарати. Це банальне пальне.

Надійний контроль витрати пального – завдання, в якому зацікавлені перш за все керівники та власники підприємств, а не рядовий персонал. Адже будь-який недолік в системі контролю може стати джерелом прямих збитків для компанії.

Точний обробіток ґрунту

Для зниження витрат на пальне, техніка повинна проходити по полю так, щоб не було зон з пропусками або подвійною обробкою. Крім цього, необхідно завчасно планувати точку початку обробки кожного поля з особливостями його конфігурації та місцеположення.

Ось чому комбіноване використання систем точного позиціонування (RTK) та систем паралельного водіння значно спрощують роботу механізатора, забезпечуючи гарантовану економію агровиробнику.

Яка в цьому користь?

Користь в цьому єдина і головна – це ЕКОНОМІЯ.

Витрати на пальне істотно знижуються і суттєво підвищується ефективність роботи… і не тільки: економічні показники використання RTK поправок дозволяють скоротити витрати на пальне – від 5 до 10%, насіння та добрива – від 10 до 15%, знизити амортизацію техніки до 10%, скоротити терміни проведення польових робіт на 7-12% та знизити собівартість вирощуваної продукції до 17% (в залежності від культури та сорту).

А ще використання RTK – це:

ПОВТОРЮВАНІСТЬ. Гарантована повторюваність з року в рік, тобто збереження точних координат траєкторії руху техніки.

ТОЧНІСТЬ. При використанні RTK ви отримуєте точність до 2,5 см. Це значить, що всі ваші перекриття будуть максимально зменшені на всіх проходах машин.

Що вибрати?

Вибрати треба найкраще і ціна при цьому не головне. Щоб вибрати найкращу базову RTK станцію, вона обов’язково повинна відповідати таким критеріям:

Точність сигналу – чим менше – тим краще (аж до 2,5 - 2 см);

Можливість працювати в стаціонарному та мобільному рішеннях

Запуск в роботу – найбільш спрощений;

Робота з різними типами поправок.

Немає нічого кращого, ніж конкретика!

За підрахунками одного з господарств маємо такі дані: при роботі глибокорозпушувача Gascon 4.2 за трактором John Deere 8335 з шириною захвату 4,2 м і перекриттями в 30 см наявні зайві 25 проходів (на кожні 100 м), тобто 475,8 га зайвої обробленої площі на всю площу поля (20363,2 га – кукурудзи і 7018,5 га – сої). Тобто, 202 215 тис. грн. зайвих витрат на пальне!

При роботі з точнім RTK сигналом господарство отримало суттєву економію, що виражається в ефективності використання сигналів та зменшенні перекриттів, а саме: проведення глибокорозпушення зі зменшенням перекриттів від 30 до 3,8 см – економія 30 грн./га, від 30 до 2,5 см -32 грн./га, від 15 до 3,8 см -12 грн./га, від 15 до 2,5 см – 14 грн./ га (на кукурудзі і сої).

Ніколи не зволікайте, щоб зекономити! Точність RTK з TERSUS GeoBee - це завжди гарантована економія!

Ви – обраний!

Як вважалося раніше, працювати з точністю RTK в полі могли собі дозволити одиниці через високу вартість обладнання для отримання поправок. Але, в той же час, кожний агровиробник хотів забезпечити найвищу точність при виконанні польових операцій для економії ресурсів. 

З плином часу технології стали більш доступними, тому сьогодні ми можемо запропонувати Вам можливість працювати з точністю в декілька сантиметрів для виконання будь-яких операцій: від оранки навесні до міжрядної прополки влітку та збирання врожаю в кінці сезону і повірте – ваш гаманець це витримає та ще й заробить!

Встановивши універсальну базову станцію TERSUS GeoBee, Ви зможете весь сезон працювати в полі з мінімальними похибками між проходами.

TERSUS GeoBee - спеціалізоване та економічно ефективне рішення для передачі та отримання Ntrip RTK поправок.

Отримайте додатковий прибуток з TERSUS GeoBee :

  • Мінімізуйте перекриття між проходами техніки;
  • Забезпечте повторюваність проведення операцій з року в рік;
  • Мінімізуйте похибки при автоматичному відключенні секцій агрегатів (сівалки, обприскувача);
  • Використвуйте найвищу точність при обмірі полів, складанні завдань для техніки, дронів та ін.;
  • Станьте власником джерела поправок та відмовтеся від платних підписок;
  • Продавайте поправки сусіднім господарствам; 
  • Користуйтеся можливістю використовувати ресурсозберігаючі технології, такі як Strip Till або міжрядну прополку;  

Отримати більш детальну інформацію Ви можете звернувшись в компанію «АГ Простір» за тел.: +38/067/ 208 03 81

www.agprosteer.com

 Зустрінемось в полях України!

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР